Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 20 januari 2010

Militia geeft ultimatum aan president H. Chavez

Met alle maatregelen die dictator Chavez genomen heeft de laatste weken wordt de sfeer steeds grimmiger in Venezuela. Het is de uitkomst van zijn eigen beleid die meer dan desastreus is.
De contacten die wij hebben met de familie, als er elektriciteit is, en wat er dan verteld wordt, maken ons echt wel nerveus. Nu ben ik wel redelijk op de hoogte met wat er gebeurd in Venezuela en ik had al voorspeld dat de eerste vier maanden van dit jaar doorslaggevend zullen worden voor de rest van het jaar. Maar momenteel zijn we meer bezig met de gedachte als er maar niets ergs gebeurd met de familie.

Wat niemand echter kon bevroeden is dat de Chavez militie het ook zat is geworden. Een militie gesteund en bewapend tot aan hun nek door Chavez himself.
We hebben het over een persconferentie gehouden in de wijk de 23 Enero.

Deze onderwereld figuren hebben weer een persconferentie gegeven en gewoon een ultimatum gesteld aan Chavez.
De woordvoerder, Murachi leider van de Carapaica revolutie beweging voor de vrijheid van mensen ( el Movimiento Revolucionario de Liberación Carapaica). Dit figuur spreekt met meer intelligentie dan de president. Ook zijn woordkeuze is opmerkelijk.
Wat zegt deze stads-terrorist en guerrilla woordvoerder en waarom bekritiseert hij zijn president.

In het kort en vrij vertaald.
Hij verklaart dat de nieuwe Bolivariaanse revolutie is gekidnapt door pseudo revolutionairen welke zichzelf socialisten noemen. En dat de voor deze psuedo-revolutionairen het proces een façade is en dit in tegenstelling tot de bevolking die het zien als hoop en toekomst.

Dat er rond Chavez een politieke groep is die de Venezolaanse bevolking aan het verraden is. Een balans van 10 jaar regeren en met een inkomen van 950.000.000.000 dollar. Wij vinden dat de natuurlijke resources moeten toekomen aan de bevolking. We merken op dat de meeste mannen en vrouwen welke deelnemen aan uw politieke leiderschap zich hebben verrijkt met illegalen acties.
Gegeven deze situatie, wij de militanten eisen dat de President van Venezuela zijn gehele cabinet vernieuwd. zodat President Chavez zijn koers kan herstellen van het Bolivariaanse proces. Beginnende met de trein van executieven die de verkeerde kant op rijdt.

Ook gaf hij zijn duidelijk afkeur om het feit over het idee om een oorlog te beginnen met Colombia. Ook over het kopen van tanks, vliegtuigen en ander materiaal voor het leger was hij duidelijk. Het probleem ligt in het land en het wordt tijd dat de President hier aan gaat werken.

We hebben hier een clip van en ik moet zeggen het ziet er nogal angstaanjagend uit. Net of ze al klaar zijn voor een burgeroorlog.

Ik denk niet dat we hierover gerust moeten zijn. Het is ook duidelijk dat Chavez een militie heeft bewapend die hij nu zelf niet meer onder controle heeft. Ze zien Chavez nog steeds als president, dus zullen ze zich altijd achter Chavez opstellen als de oppositie iets zou doen. Ook is het zo dat er nu dus verschillende machten zich aan het vormen zijn in één land. De verdeel en heers politiek van Chavez loopt dus duidelijk verkeerd. Het wordt met deze clip ook duidelijk hoe Chavez in de afgelopen jaren de criminaliteit heeft gesteund door deze figuren het hand boven het hoofd te houden en zelfs te bewapenen. Ze voelen zich nu zelfs zo sterk dat ze een ultimatum stellen aan de president van Venezuela.Bij het zien van dit wordt het dus wel duidelijk dat er enorme problemen zijn in de machtsstructuur van het land. Het kan echt alle kanten op en ik ben er niet gerust op of dit gebeurd zonder slachtoffers.


groet
Alpha

16 reacties:

Peter zei

<p><span><span><span>Beste Alpha,</span></span></span>
</p><p><span><span><span>Ziet er eng uit, de vraag is hoe serieus deze heren zijn en of er aan beide kanten dit soort milities aanwezig zijn. De grote angst is hoelang mensen dat accepteren wat gaande is en dat dan voor beide kampen. Jullie bezorgdheid begrijp ik goed. <span> </span>Trouwens de spreker op de video, die inmiddels overal bekent blijkt te zijn, is niet dezelfde persoon als in het interview met deze link.</span></span></span>
</p><p><span><span>http://www.lafm.com.co/multimedia/comandante-murach-movimiento-revolucionario-de-liberaci-n-carapaica-venezuela-habl-en-exc</span></span>
</p><p><span><span><span>De man in de video spreekt perfect Spaans en komt intelligent over (maar ja meeste Marxisten, etc. zijn vaak universitair opgeleid) terwijl de “comandante”<span>  </span>in het interview met de link duidelijk ergens anders vandaan komt.</span></span></span>
</p><p><span><span><span>Kijken wat de reacties verder zullen zijn.</span></span></span>
</p><p><span><span> </span></span>
</p><p><span><span><span>mvg</span></span></span></p>

Alpha zei

Hoi Peter,

Het viel mij ook al op dat de spreker gewoon perfect zijn woorden koos. Wat een verschil met Chavez!!
Maar als ze zo door allerlei gezichtbedekkende voorwerpen onherkenbaar zijn, dan weet ik niet wie wie is. Nu ken ik er niet eentje van gezicht op Valentino na dan.

Het is duidelijk Peter dat de ontevredenheid aan twee kanten begint te wringen. ik vind het nogal wat om de president tot een ultimatum te dwingen en dan zwaar bewapend dit aan hem te laten zien.

De sfeer in Venezuela is op veel plaatsen gewoon grimmig. Het begon met de kerst dat het niet zo als altijd was.
Ik weet ook niet exact wat ik hier allemaal van moet denken, het is trouwens niet de eerste keer dat ze zoiets doen, maar nog nooit met een spreker van dit niveau.


groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Ik denk dat als de militaire top niet meer achter hem zou staan hij een probleem zou hebben.

Ps: buiten Google om.

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Dit is niet de echte militaire top, maar vlak het niet uit. Ik neem het wel serieus. Een aantal jaren geleden was er ook een waarschuwing afgegeven in de wijk enero 23. Dat was omdat er een bende leider gearresteerd was. En ze wilde deze leider weer vrij hebben. Dat is wat maanden later ook gebeurd.
Nu zal chavez niet zijn regering naar huis sturen. Maar het geeft wel aan dat de harde kern zich aan het roeren is en dat kon wel eens lastig worden voor Chavez. Er zijn verkiezingen op komst voor het assemblee en enorm belangrijk voor chavez.
Het zegt natuurlijk ook iets over de toestand van Venezuela met allerlei rantsoenen en de devaluatie. De sfeer is volgens de familie in Venezuela gewoon grimmig te noemen, net of er iets op springen staat.

Er was ook nog heel even een berichtje op Twitter dat er drie generaals op non actief zijn gezet?? Kan hier niets over terug vinden.
Vooralsnog is alles rustig in de regering.
Wel wordt er gehamsterd, veel voedsel in blik wordt er ingeslagen. Of dit nu komt door de devaluatie of door de spanning, daar kan ik niet mijn vnger op leggen.

Groet
Alpha

Ps. Ik lig aardig overhoop met Echo en ik schrijf me wezenloos met die gasten. Ze willen alles weten.
Maar blijf op deze manier reageren en niet via je google

claco zei

Hallo Alpha,

Is correct 3 militairen en 2 oudgedienden komt of 1 of 2 dagen wel als nieuws naar buiten.
De knapen van de 23e Enero , zouden ze aan de handen herkenbaar zijn geweest? Inderdaad was het spraakgebruik totaal verschillend van de opruiende taal die anders gebruikt wordt . Deze spreker is gewend zonder handgebaren weloverwogen
zijn visie duidelijk te maken, heeft zijn opleiding niet in Venezuela gehad.
Groetjes

Alpha zei

Dank je wel Claco voor de info.
Ik zag het voorbij schieten op de twitterbalk, de melding.
Ik ben wel nieuwsgierig wie het zijn en waarom! Dat wil zeggen, de echte reden, niet die van het dictatoriale regime.

groet
Alpha

Kepler zei

Alpha, al gezien wat Tibisay et alia gedaan had in onze regio?

Alpha zei

Hoi Kepler,

Ik had al iets gelezen van Vincente Diaz over de nieuwe opzet voor de verkiezingen dit jaar.
Het wordt ontzettend moeilijk voor de oppositie om nu een meerderheid te bemachtigen.

Ik heb even gekeken op je website en ik schrok hoe dat gaat uitpakken voor Carabobo. Ik moet je trouwens echt een compliment geven hoe je dit hebt uitgelegd. Enorm goed artikel.

Als je de nieuwe opzet ziet dan kan ik maar op één ding hopen. Ik hoop dat de Guri dam geen stroom meer gaat en kan opwekken over een weekje of zo.
Het voordeel hiervan is dat zelfs de rojo rojito verdeeld raakt en het nieuwe systeem keert zich tegen Chavez.
Zoals het er nu uitziet is het dus een zekerheidje dat ondanks een verlies er toch gewonnen gaat worden door Chavez.
Het is gewoon een gemanipuleerde verkiezing aan het worden.
Zeker nu gaat het gelden dat echt iedereen moet gaan stemmen wil er een verlies komen voor chavez.

De chavista´s zullen wel moeten stemmen, zelfs onder dwang van bedes zullen ze hun stem uitbrengen. De niet aanhangers van Chavez kunnen niet verzaken en dat wordt dus een probleem. De meeste willen wel hun baan behouden.

Ook ligt het eraan wat de militia aan toezeggingen krijgt van Chavez. Dat zijn de bendes die ervoor zorgen dat de buurt en wijken hun voorkeur uitbrengen voor Chavez.

groet
Alpha

Kepler zei

Bedankt, Alpha.
Peter heeft goede opmerkingen. De man spreekt niet zoals of hij in 23 Enero opgegroeit was.
Ik heb vrienden van arme wijken in caracas die gestudeerd hebben...en een beetje accent blijft.

Kan iemand erkennen welke wapens ze gebruiken? Zijn de machine guns allemaal AKs?

Kepler zei

Shit...it's worse. Kijk maar nu op de kaart: ze zullen zoals nu dat is waar. 6 van de 7 stellen krijgen.

Alpha zei

Hoi Kepler,

Ik heb alleen maar slimme lezers

Is een goede vraag, heb wel in het leger gezeten maar ik schoot nog met de Fall.
Veel verstand van wapens heb ik niet, het lijken me wel AK´s


groet
Alpha

Kepler zei

Just in <span></span><span>case: </span>Met "de man" bedoelde ik de lijder (ik ben zeker dat Peter sowieso elders opgegroeit is en ook hoogges<span>choold is</span> :)

Ot: ik heb een nieuwe update voor de gerrymandering gedaan. E<span>cht sle</span><span>cht: if things don't </span><span>change, 6/1 voor </span><span>chavismo </span><span>en niet 2/4 voor ons (nu is er een nieuwe diputado)
</span>

Jan zei

Hallo Alpha,

Ik trof net onderstaand stukje aan, de Iraanse president is net als Chaves socialistisch, schandalig!

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/01/ahmadinejad_is_de_man_van_100.html

Hoeveel is Chaves waard?

Gr Jan

Anoniem zei

Hoi Alpha,

je eerste ingeving is goed, het zijn FAL-geweren (Fusil Automatique Léger.

Gr,
Tess

Anonymous zei

Hoi Alpha,

je eerste ingeving is goed, het zijn FAL-geweren (Fusil Automatique Léger).

Gr,
Tess

Alpha zei

Hoi Tess,

Dank je wel voor de bevestiging omtrent de machine geweren. 


groet
Alpha

Blogarchief