Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 31 januari 2010

Venezuela en hoe de rechten van de mens worden geschonden...UPDATE FARC Congres in Nederland

Eerst even een opmerking op en reactie van een lezer.

Jan, een vaste lezer van dit blog vroeg zichzelf af en heel terecht en ik quote hem even; ¨Ik zit nog even de foto´s te bekijken, een en al bloederigheid. Ik word boos bij het zien van deze foto´s! Venezuela mag zo langzamerhand wel worden veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid. Vreemd dat Europa die de mond vol heeft van mensenrechten het nu laten afweten! Het is tijd om dit regime te sprake te brengen. Deze weg leidt steeds tot geweld!¨

Ik vind dit heel terecht opgemerkt. En ik kan een ieder verzekeren dat ik nog niet de helft van de foto´s heb laten zien. Een ieder die mijn blog openslaat op internet kan direct lezen in de kop van de pagina, dat ik het niet eens ben met de media in Nederland. Maar meer dan dit kan ik ook niet doen. Ik probeer alleen de ogen open te maken in Nederland.

Maar er is wel goed nieuws te vermelden. Amnesty International bemoeit zich steeds meer met Venezuela en wat er daar gebeurt. Nu is het een verschrikkelijk log lichaam, maar laten we hopen dat als het eindelijk in beweging komt dat er ook iets gebeurd. Ook de IACHR wordt door de buitensporige schendingen van mensenrechten alerter op wat er in Venezuela gebeurd. Nu vindt ik dat echt niet genoeg en de IACHR zegt veel maar kan weinig en doet nog minder. Ook Amnesty International kan niets anders doen dan rapporteren. Venezuela met een dictator die de weg op wil naar het socialisme/communisme lapt alles aan zijn laars. Zolang de berichtgeving in Nederland via de kranten en andere media niet correct en volledig is, zal er weinig gebeuren. Als er een coup komt dan zegt 90% van de Europeanen, waar ligt Venezuela en was de man zo slecht? Of ze veroordelen het direct, zonder te weten wie nu eigenlijk de president was, want een coup mag niet. Dat is iets wat niet past in de 21ste Eeuw.
Degene die wel wat hebben gehoord over Chavez zeggen oja dat is de man die Bush een Duivel vond. En zeggen dan; ¨dat vond ik wel grappig¨ en vullen het misschien ook nog later aan met, ¨zei hij ook nog niet dat het een ezel was of deed de man niet wat voor de arme bevolking?¨
Weten wat er zich afspeelt weten ze niet.
Dus Jan en andere lezers we gaan gewoon door en we zullen de mensenrechten organisaties nog maar eens wijzen op wat er gebeurt in Venezuela, buiten de andere ongeregeldheden. Zoals politieke gevangenen, criminaliteit, en de vele leugens die dictator Chavez als gevulde koeken over de bevolking uitstrooit.

We komen eerst even terug op de foto die zelf in het Fox nieuws de voorpagina had en enorm veel stof deed opwaaien in allerlei forums. Er zijn foto´s, die als schokkend over kunnen komen.

voor vergroting klik op afbeelding
Het trok ook de aandacht van allerlei organisaties en media.
Chavez had een verklaring dat het alleen gebruikt wordt om brandende banden weg te slepen of ander brandend materiaal.
Verklaringen van chavista´s waren of dezelfde of dat als ze het bij zich hadden voor het geval dat er wat brandend materiaal was.
En dat de protestanten zich niet belaagd voelden door deze ijzeren haak (Garrapiño).
En dat ze dit nooit hebben gebruikt tegen de demonstranten.
Mijn mening blijft gewoon zodra je er mee rondloopt is de kans dat je het gebruikt bijna 100%. Het is afschrikwekkend en in dat opzich direct een wapen.

Het kwam ook bij Mario Silva in zijn aso show ¨La Hojilla¨ ter sprake. Een echte kolonel kwam daar even vertellen waar ze het ding voor gebruiken. hij legt in de clip ook nog even uit, uit hoeveel man er in zo´n commando groep/Peloton zitten en hoeveel er met wapens rondlopen wie wat doet en wat meeneemt aan materiaal.
Hij showt de ¨Garrapiño¨ en ik zie dat het een ander soort is dan wat er op de foto staat. Had deze kolonel niet even dezelfde kunnen regelen denk ik dan. Ook tokkie Mario zegt in de clip laat eens een andere zien. En we kregen wederom maar nu een kleine uitvoering te zien van dat ding.
Al hadden ze nog dertig verschillende garrapiño´s laten zien en er een avondvullend programma van gemaakt, dan nog blijft het feit daar, dat het werd gebruikt als wapen. Het was volgen hun ook nog nooit gebruikt tegen demonstranten.
Eerst even wat snapshots uit de clip en vergelijk het met de eerste foto (boven) en het verschil is echt enorm. We zien dus ook dat er geen vast model is. Er zijn dus al drie verschillende types.


De video clip.


Het is ook niet wat er beweert wordt door het regime dat het voorval op zich zelf zelf staat.
We zien op de volgende foto dat ze rondlopen met deze dreg tussen de demonstranten. Het wordt dus moeilijk te geloven dat het niet wordt gebruikt als afschrikking en dus als wapen.
Er zijn ook wat foto´s welke opgestuurd zijn naar het hoofd van de UN over de laatste gewelddadige optredens van de GN.
Twee ervan zijn al eerder gepubliceerd in kranten en blogs. De foto´s spreken voor zichzelf hoe er wordt gehandeld en hoe mensenrechten worden overtreden.

Dit zijn de twee foto´s, die nog niet overal gepubliceerd zijn, vooral de tweede foto geeft vraagtekens hoe de jongen aan zo´n verwonding is gekomen. Denk dat er flink door experts gediscussieerd wordt, wat dit veroorzaakt heeft.


De datum op de laatste foto is niet correct. Wel degelijk genomen na de laatste onlusten. Het moet nog maart worden.

De IACHR heeft ook laten weten dat de regering verantwoordelijk is voor de gevangenen. De laatste rellen in één gevangenis leverde op één dag 8 doden op en 17 gewonden. En ze zijn zeer verontrust? IACHR is in het Spaans de CIDH.
Bij mij komt dan de vraag, hoeveel doden moeten vallen op één dag om niet meer verontrust te zijn, maar om sterk te reageren! We mogen toch wel verwachten dat 8 doden en 17 gewonden op één dag in de gevangenis meer dan genoeg is om een hele scherpe reactie te laten horen.

In 13 maanden tijd zijn er in Venezuela zo rond de 600 demonstranten gewond geraakt, minimaal 14 demonstranten werden voor schotwonden behandelt en er waren 9 doden.
Het zijn cijfers waar je koud van wordt. En dat in een land waar de president van zegt dat alles beter gaat. Als als het zoveel beter gaat waarom dan zoveel demonstraties?

Dat het niet alleen om demonstranten gaat waar Amnesty Internationaal zich momenteel druk over maakt en, ook de media moet het ontgelden. RCTV is uit de lucht genomen met wat andere zenders, vanwege het niet opvolgen van dwaze regime reclame en het uitzenden van speeches van Chavez. Maar wat zegt de ambassadeur van Venezuela Jorge Valero tegen de UN. RCTV is niet uit de lucht gehaald!! Ik verzin dit echt niet en hij zegt dit 4 dagen nadat RCTV al uit de lucht was. De gevulde koeken zijn goed besteed aan deze man.

Dat het leven van een journalist op het moment een zeer gevaarlijk beroep is in Venezuela. Is te danken aan niemand meer dan dictator Chavez. Zijn meer dan lage agressieve en opruiende taal door de jaren heen, heeft gewoon het sein gegeven aan zijn chavista´s om journalisten aan te vallen.
Op het Blog http://alianzavenhol.blogspot.com/ in het Spaans over RCTV en over Miguel A Rodriguez (journalist en presentator van nieuwsuitzendingen) Hoe deze nu bedreigt wordt, net als Laureano Márquez om in de gevangenis te belanden.
Een video clip met Engelse ondertiteling, hoe Chavez de media belaagt en op de clip aanvallen van chavista´s op de media en journalisten. Gelukkig heeft de maker van de clip niet alles laten zien, want dan was de clip 24 uur lang geworden. Iedere dag horen de Venezolanen dit geluid van de president. Iedere dag tiert en vloekt hij op de media. Overigens niet alleen op de media, maar op alles wat niet in het straatje past van de dictator.Het is niet zo verwonderlijk als we op de clip zien hoe Chavez tegen het volk praat. De agressie roept hij gewoon op.

Ook de innige banden van Chavez met criminele bendes in Venezuela, welke wat klusjes opknappen voor hem en als wederdienst kunnen zij gewoon doorgaan met hun criminele acties is eindelijk opgevallen bij de eerdere genoemde organisaties.

Ook de innige banden die Chavez met terroristen heeft zoals de FARC is verschrikkelijk. De FARC staat nu niet echt bekend als een vredelievend en mensenrechten respecterende organisatie.

Klik op foto, voor een eerder artikel van mij over de FARC. Nogmaals foto kunnen zeer schokkend overkomen.


Een conclusie van wat ik alleen nu even vlot laat zien is niet moeilijk te maken. Het zou toch genoeg moeten zijn dat Europa zich niet langer kan verhullen in een rookgordijn en zeggen van dat wist ik niet.
Het is overigens niet eens het totale beeld, dan wordt het artikel wel tien keer zo lang.

Groet
Alpha


UPDATE... FARC Congres in Nederland. Dit meld het Brabants Dagblad.
Waar is Nederland mee bezig!!!

15 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Hoe kunnen we in Europa duidelijk maken wat er werkelijk aan de hand is in Venezuela, zolang er een Spaanse minister ( als hij die naam verdient ) keurig kmt vertellen dat er een democratie is in het land. Wij blij dat ze  nu optreden namens de EU.
Ook al zouden ze die dreg gebruiken voor autobanden die in brand staan of vuilnis, dan nog zit ik te wachten op de foto's waarin ze dat ding
ook echt gebruiken en niet een foto van nu maar van 2 of drie maanden geleden. Het was de eerste keer dat het te zien was bij een protest
van de studenten terwijl er geen brandende band te bekennen was. Het is gewoon de dreiging die er geshowd wordt en tijdens de cadena's kun je ook geen rechtstreekse beelden zien van de protesten, later wordt er toch beweerd dat er gephotoshoped is.

Twitter en mobieltjes met camera zijn een doorn in het oog, die berichten komen naar buiten toe en geven een werkelijk beeld van de onrust
en ongenoegen van de bevolking.

Groetjes

Herman zei

Alpha, misschien toch verstandig om de 2 foto's met die bloederige wonden op het venezuela prikbord te plaatsen

groet
Herman

Alpha zei

Ik ben het volledig met je eens over de dreg. Ze kunnen nog zoveel zeggen als ze willen, maar het wordt ingezet als dreigement en als de GN wordt aangevallen gaat hij er mee zwaaien. Ik vraag me af hoe de jongen, of meisje aan zo´n knie komt. Het ligt gewoon helemaal open. Dat kan niet van een wapenstok zijn.

Om Europa wakker te schudden, is er meer nodig dan één blog. De media moet zich hier in verdiepen en hoe krijg je ze zo ver!
Ja die minister is hier iedere keer in volle glorie te bewonderen op de TV. Ik moet ook zeggen dat hij er vaak van langs krijgt. Maar het hele kabinet van Zapatero stinkt. Ik zou zo over kunnen schakelen op Zapatero als Chavez op een dag gaat hemelen.

Chavez vindt twitter gewoon terrorisme, dus dat zegt genoeg. Ik heb ook het vermoeden dat Venezuela niet ver meer weg is van een internet controle.
Filmpjes van YouTube en oppo blogs zullen wel aangepakt worden.

Ik heb met een hele kleine update een krantenartikel geplaatst dat de FARC een congres wil houden in ...... NEDERLAND!!!
Wat je moet je hier nu op zeggen, alle onzin die je kan bedenken is nog niet genoeg om dit te veroordelen.

Groet
Alpha

Alpha zei

Herman

Alles wat ik op het blog zet mag overal en altijd gebruikt worden en overal verspreid worden en als jij het verstandig vind, gebruik het!

Groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Deze Jan schrikt zich telkens een hoedje hoe Venezuela zich aan het ontwikkelen is in een spiraal van geweld. Je website over Venezuela laat dan ook meer en meer het ware gezicht zien van het regime Chaves. Jeetje wat weer een bloederige foto´s! 

Dit moeten eens leiden tot een veroordeling door het Europese Hof van de Mensenrechten.

Hoe erg moet het worden alvorens er een veroordeling komt?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,


Zoals je gemerkt heb, heb ik je comment gebruikt om het artikel mee te openen.
Het is inderdaad een artikel geworden, waarvan ik nu ook denk, van Pfff. Ht was niet echt de bedoeling om het artikel zo te maken, zoals het er nu uitziet.
Maar foto´s zeggen zoveel meer dan woorden en ik zou graag zien dat er meer besef komt in Europa over Venezuela. Het moet toch duidelijk zijn dat er zich iets ontwikkeld in Venezuela wat gewoon een halt moet worden toegeroepen.

Groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

Waar het Brabants Dagblad het nieuws over een Farc meeting in Europa vandaan heeft gehaald is mij een raadsel. Ik kan er nog niet ergens iets over vinden. Het is toch door Europa bestempeld als terrorristische organisatie en zal waarschijnlijk net als andere groepen van dezelfde
pluimage nergens toegelaten worden.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Dat lijkt mij dus ook en als zoiets doorgang gaat krijgen dan ishet echt een enorm nieuw dieptepunt voor Nederland. En voor Europa als Europees lid.
Er zal direct een kabinetscrisis komen, want een kabinet wat dit goedkeurd hoort niet in Nederland thuis.

Waar ze het bericht vandaan hebben weet ik niet. Wellicht zullen we de aankomende dagen wat meer horen.
De FARC staat in Europa op de lijst van terroristsche groeperingen en deze is pas vernieuwd.

Wazige en vreemd zo´n bericht, maar ik dacht niet dat het dagblad te boek stond als een rioolblaadje.

Groet
Alpha

Peter H. zei

Hoi Alpha,

hier een link naar een Spaanse krant waar ook melding wordt gemaakt van een FARC-meeting, te houden in Parijs, Brussel of Amsterdam.
http://noticias.terra.es/2010/mundo/0131/actualidad/el-apendice-politico-de-las-farc-planea-una-reunion-en-europa-segun-la-prensa.aspx

Laat ze maar komen, het is een goede gelegenheid om ten overstaan van de europese pers de misstanden in Venezuela aan te kaarten.

Gr,
Peter H.

Alpha zei

Hoi Peter,

Ik vraag me af hoe het mogelijk is om een geregistreerde teroristisch groepering toestemming te geven om een congres te laten houden.
Nu kan ik wel allerlei superlatieven gaan gebruiken om te vertellen hoe idioot ik dit vind, maar ik denk dat de eerste regel al genoeg is.
Wel kunnen we blij zijn met het bericht dat het zo is. De FARC komt geheid in het nieuws en dus ook Venezuela en Chavez en uiteraard Uribe. Daar liggen wel kansen om alles aan de kaak te stellen. Er zal driftig gezocht worden op internet en forums.

groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Zou het gros van de Venezolaanse bevolking notie hebben van deze schokkende gebeurtenissen?  Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen op het platteland minder snel nieuws tot hun beschikking hebben?

Wat zou Erik denken bij het zien van deze foto´s? Dit regime is toch niet te rechtvaardigen! Hoe kan iemand het met dit regime eens zijn, tenzij je ´´brood krijgt van je gastheer´´, lees Chavisten.

Ik hoor wel eens, ´´als je niets te verbergen hebt dan overkomt je niets in het land van Chaves´´. Ik durf de stelling aan dat dat niets uitmaakt. Ik vergelijk het met de heksenjacht vroeger in  Europa . Als je destijds iemand aanwees als heks dan was je de klos. Als je in Venezuela een winkelier beticht van hogere prijzen dan is degene de klos.

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Er zal ongetwijfeld nieuws zijn in en op het platteland over wat er gebeurd, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze echt bewust zijn wat er werkelijk gebeurd.

Erik is een apart hoofdstuk en ik, hoewel ik een mening heb over deze chavista, zal ik het hiet niet ter sprake brengen. Ik sta ver boven hem en ik zou me net zo laag gaan gedragen als hij als ik hem hier op het blog ontleed.

De stelling die je brengt daar kan ik je wel gelijk in geven. Ook als je niets met de politiek te maken wil hebben en je leven wilt leiden zoals je graag zou willen, wordt onmogelijk gemaakt. Natuurlijk zijn er regels, maar de regels van Chavezland wordt soms per uur aangepast. je hebt dus te maken met de grillen van de dictator. Ook is Chavez duidelijk, iedereen die niet voor hem is, is tegen hem. Je wordt dus ook als onpartijdig persoon in een positie gedrukt die je niet wilt.
Maar.... ik denk dat het land al jaren verdeeld is in twee blokken, namelijk pro en anti Chavez. Al brokkelt het pro chavezisme flink af.
Er bestaat al zoiets als wat jij noemt een heksenjacht van vroeger. het voorbeeld wat je geeft is uitstekend. Ook de media en de oppositie is een soort heksenjacht, maar dan van het regime. Ik denk niet dat Chavez alle kranten leest en dus wordt hij bericht op wat er gezegd en uitgezonden wordt.


groet
Alpha

Stef zei

Goedenacht Alpha, en tevens ook aan alle andere lezers van deze blog :-)

Ik (en mijn vrouw die afkomstig is uit Venezuela, Barquisemeto) volgen bijna dagelijks jouw blog en mag ik zeggen op z'n belgisch " vree goeie blog makker !" Sorry als ik gebruik maak van het reactieformulier om dit te vertellen maar ik vond geen alternatieve manier om jou te contacteren.

De verbazing is nog steeds groot bij mijn familie in Venezuela hoe goed ik up-to-date ben met de huidige situatie. Daarvoor mijn dank voor jou tijd en moeite om deze blog actueel te houden.

Groetjes,
Stef.

Alpha zei

Hoi Stef,  Mijn comments/reaktie sectie werkt niet zo als het moet. Sinds half december moest ik overgaan van Halo-sacan op Echo en de software werlt niet perfect. Het wekt bij mij wel iritatie op, maar kan niet alles veranderen zonder al mijn eerdere comments te verliezen. Mijn excuus dat ik op deze manier je reaktie moet melden. Het helpt als U de volgende keer niet met een google inlog/account een reaktie plaatst. Waarschijnlijk kreeg U een blogger reaktie scherm.
Dit is wat bij mij binnenkwam via de email.Goedenacht Alpha, en tevens ook aan alle andere lezers van deze blog :)

Ik (en mijn vrouw die afkomstig is uit Venezuela, Barquisemeto) volgen bijna dagelijks jouw blog en mag ik zeggen op z'n belgisch " vree goeie blog makker !" Sorry als ik gebruik maak van het reactieformulier om dit te vertellen maar ik vond geen alternatieve manier om jou te contacteren.

De verbazing is nog steeds groot bij mijn familie in Venezuela hoe goed ik up-to-date ben met de huidige situatie. Daarvoor mijn dank voor jou tijd en moeite om deze blog actueel te houden.

Groetjes,
Stef.

Alpha zei

Hoi Stef,

Dank je wel voor deze reactie.

We gaan proberen om ook in de toekomst je familie in Barquisemeto te bljven verbazen, met je kennis over Venezuela.

Groet
Alpha

Blogarchief