Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 14 februari 2010

Chavez en zijn Marxisme

Voor de zondag, meestal een dag om lekker achterover te zitten, relaxed onderuit bij de TV en wat drinken bij de hand en geen zin om te lezen. De zondag moet makkelijk zijn.
We gaan het even makkelijk maken voor iedereen, al zullen jullie nu even door een paar regels heen moeten bijten.
Chavez een Marxist zoals hij zelf zegt, maar.... soms vergis hij zich en noemt hij zich een communist, het boek van Marx ¨Das Kapital¨, daar is Chavez nog niet zo lang geleden mee begonnen om te bestuderen. De vraag rijst dan wel of hij het überhaupt ooit gelezen heeft. Zoiets als tafeltennissen zonder de regels te kennen.
Chavez groot aanhanger van het socialisme en van de Castro broertjes en Che. En alles wat uit Cuba komt van dokters tot en met ingenieurs en de geheime dienst en experts op het gebied van energie wordt met open armen ontvangen. Alles moet zo worden zoals in Cuba.

Jaren geleden heb ik al eens uitgelegd dat als je van Che een held maakt, je gewoon niet goed wijs bent. Che is en blijft een massamoordenaar. Maar als je maar genoeg de waarheid verdraaid en blijft liegen dan gaan de mensen je toch geloven. En de historie van Che wordt verdraaid door Chavez.
Onlangs is er een documentaire op de Amerikaanse TV uitgezonden.
Het gaat om de echte waarheid van dictators, Zoals Hitler, Stalin, Mao.

Een 7 minuten durende clip is eruit gelicht en gaat over de verafgoding van Che Guevara.
Het is de bedoeling van de makers van het programma om de werkelijke historische feiten te laten zien over Che. En hoe belachelijke de verering is over Che.

Degene die de gehele video clip willen zien, dus ook de Che clip, krijgen de overeenkomsten tussen dictators zowel recht als links op een presenteerblaadje geserveerd.
Er word ook regelmatig teruggevallen op Marx. En Zoals Chavez heeft verkondigd dat hij een Marxist is, krijgen we glimp te zien hoe de situatie zou kunnen veranderen in Venezuela.

De Che Guevara Clip.


De gehele documentaire. In het scherm onderop op de vlgende clip klikkenVoor degene die een snelle internet verbinding heeft, de gehele documentaire in HD.
Ook is het mogelijk om bepaalde clips terug te zien. Er zit een scherm menu in.

Link: The Revolutionary Holocaust
Groet
Alpha

2 reacties:

Jan zei

<span>Hallo Alpha,</span>
<span> </span>
<span>Eigenlijk wel komisch, de man die de mond vol heeft van het socialisme is kapitalistisch tot en met! Hoe kan de man dat verenigen met zij</span><span><span><span>n </span></span></span><span>flamboyante levensstijl?</span><span> Het land kwijnt steeds meer weg in het moeras. Ongelofelijk dat er zo´n iemand aan het hoofd staat van een land? </span>

<span>Gr Jan</span>

<span> </span>

Alpha zei

Hoi Jan,

Chavez is zoals we hem nu zien gewoon een kapitalist!

De overeenkomst tussen de ¨rechtse¨ Hitler en de ¨linkse¨ Stalin, Mao en dus ook Chavez is opmerkelijk te noemen.

Nu is de documentaire met wat er openbaar gemaakt niet echt geheel nieuw voor mij. Het meeste met wat er gezegd werd, dat wist ik al.
Helaas gaat het niet op voor vele onder ons. Toch ben ik blij met de clip. Het opent opnieuw de ogen en doet ons beseffen dat democratie iets blijft om voor te vechten.
Historie of geschiedenis leert ons dat we waakzaam moeten blijven op leidinggevende die met een rappe mond dingen kunnen verdraaien.
Een dictator links of rechts of beginnend zoals Chavez moet worden afgewezen. De clips geven een duidelijke boodschap.

groet
Alpha