Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 18 februari 2010

Chavez; energie problemen komen door het kapitalisme, nu ook nieuwe watermaatregelen

Het lijkt erop dat de Chavez revolutie alleen Venezuela treft. Er is niets positiefs te melden hoe het momenteel gaat in Venezuela.
Er zijn nu al verschillende landen die Venezuela energie willen geven, zoals Colombia en Ecuador en landen zoals Argentinie, Brazilie hebben al wat hoogopgeleide techneuten gestuurd om Chavez te helpen met de energie. Vooralsnog is de hulp niet geaccepteerd door het Venezolaanse regime om de geste van zowel Colombia en Ecuador te accepteren om energie te exporteren. Volgens minister van elektriciteit Ali Rodriguez is het een politieke beslissing. Ik denk niet dat de bevolking blij is als er buiten de energie rantsoenering ook nog een politieke energie rantsoenering komt. Overigens zegt Chavez nu dat de energie crisis niet het resultaat is van de droogte maar dat het komt door het kapitalisme. En ook dat het niet ligt aan te weinig onderhoud?
Even twee foto´s ééntje voor 1999 en ééntje van 2010. Geweldig he dat Socialisme!!Ook landen waar onderdrukking van de bevolking gewoonte is zoals Cuba en Iran, willen Venezuela helpen. Iran op het gebied van water, zij willen de watervoorziening van het vaste land naar Isla Margarita vernieuwen en ze zijn in Venezuela om huizen te bouwen, ook willen ze Venezuela helpen met ¨nucleaire¨energie.
En Cuba stuurt de meester in onderdrukking en martelen en internet-regulator naar Venezuela als expert voor de energie crisis.
Zelf liet Castro even weten met een telefonisch gesprekje aan Chavez dat er betaald moet worden voor een thermo-elektrische fabriek om energie op te wekken. deze kost zo een slordige 170 miljoen dollar. Het gaat om de eerste betaling van deze fabriek en Castro eiste dat Chavez het bedrag even moest overmaken. Zover is de vercubanizering al dat het regime van Cuba gaat eisen dat het geld overgemaakt moet worden.

Opmerkelijk is het wel dat Colombia en Ecuador geen problemen hebben met El Niña en de droogte, zij kunnen zelfs energie leveren aan Venezuela. Ook Cuba kent dankzij de vrijgevigheid van Chavez niet de problemen die er wel zijn in Venezuela.
Dat het niet goed gaat met de drinkwatervoorziening is ook bekend. Om het waterverbruik te verminderen komt minister van Mileu Alejandro Hitcher met een socialistisch plannetje.
Hij noemt als voorbeeld Caracas wat dit in gaat houden.
Momenteel betalen ze daar 1 Bolivar per kubieke water. Dit blijft zo tot het verbruik van 40 kubieke meter. Hierna wordt de prijs 3,5 Bolivar wanneer er meer verbruikt wordt dan 40 kubieke meter tot 100 kubieke meter. Gebruik je meer dan 100 kubieke meter dan wordt de prijs 5 Bolivar. In de commerciële sector en in de industrie sector komt er een straf prijsje van 7 Bolivar, bij het overschrijden van de 40 kubieke meter water.
Ik vraag me af hoeveel boete de regering krijgt met het lek in de waterpijpleiding naar Isla, deze lekt nu al twee jaar en de laatste berichten zijn dat het nu 100 liter water per seconde bedraagt.
Ook vraag ik me af hoe de watermeting gaat plaatsvinden. De watermeters worden gewoon uit de grond gestolen door criminelen, of het onderhoud is zo erbarmelijk dat er altijd wel ergens een lek te vinden is in de omgeving.

Maar nu, net als met de elektriciteit mag de burger in Venezuela opdraaien voor het wanbeleid wat ze zelf uitvoeren.


Groet
Alpha

Ps.
Vanwege natuurgeweld op de Canarische eilanden, valt nu ook regelmatig de elektriciteit weg, of het internet en vaak beide.
In 6 weken tijd hebben we nu 5 keer mogen ¨genieten¨ van een natuurgeweld, waaronder twee aardbevingen van 4 op de schaal van richter, twee tropische stormen met enorm veel regen en nu zitten we al twee dagen in een enorme storm die de kunst verstaat om steeds maar terug te komen. Vandaar dat er momenteel niet veel blogposts zijn van mij.

4 reacties:

hERMAN zei

Alpha,

Heeft die tropische storm nog een naam gekregen? Dan zal het wel Hugo zijn.

Alpha zei

Hoi Herman,

Deze storm welke echt enorm veel schade heeft gebracht aan alle eilanden mag best de naam Hugo krijgen.(Hugo de verschrikkelijke)
Momenteel is alles weer normaal en de verwachting is dat alles normaal blijft. Ook hier in de buurt, zijn er gedeeltes van daken weggewaaid en één palmboom ging er omver en wat wateroverlast. Het zuiden van dit eiland is echt geraakt door de storm. Meer dan 1 miljoen burgers van de eilanden werden getroffen door blackouts, waaronder wij dus ook. Verschillende dorpen zitten nog steeds zonder stroom vanaf 4 februari, het zijn kleine gehuchtjes in de bergen. Maar dit hier wordt opgelost in Venezuela zie ik dat niet één twee drie gebeuren.

Groet
Alpha

claco zei

Hallo Alpha,

Helaas heb ik geen idee van het aantal studierichtingen in Venezuela, weet wel dat bv een aantal studenten uit Colombia in Nederland o.a. Wageningen en Twente studeren, jaren geleden mensen iot Equador in Delft, maar waarom zou Venezuela ter reparatie personeel uit Iran moet halen is mij ee raadsel, of er moeten studenten waterbouwkunde in Iran
aan een universiteit moeten studeren, als de kwaliteit daar zo hoog is, Cuba staat bekent voor het opleiden van medische
studenten uit de Alba landen. Het lijkt mij een aanfluiting te zijn voor Venezolanen met vakkennis als er overal voor zogenaamd gekwalificeerde vakmensen moeten komen om de problemen uit het Cha tijdperk te moeten bekijken ( oplossen is voor zover mij bekend nog niet ter sprake gekomen alleen een prijsopgave.)

Dat Cuba nu verzoekt om de betalingen te doen voor de therm-electro opwekking is gewoon het tot uitvoer brengen van een contract, grappig is dat zij hem wel aanpakken op beloftes en afspraken, misschien leert het eigen volk er ook van!
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Wanneer je als Venezolaan constant ziet dat er ¨vaklui¨ worden gehaald uit andere onderontwikkelde landen, dan moet het meer dan frustrerend wezen. Ook de gewone burger zal wel denken, hoe zit het met onze afgestudeerde burgers.

Ja en dan dat Cuba ¨eist¨ dat er even betaald moet worden is natuurlijk helemaal de wereld op zijn kop. Ze krijgen al voor miljarden aan dollars aan olie van Venezuela. En Cuba heeft vakmensen die makkelijk hun socialistische problemen kunnen oplossen. volgens chavez hadden ze al een overschot aan energie, dus waarom niet deze energie voorziening naar venezuela?

Groet
Alpha