Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 9 februari 2010

Chavez, kijkt, loopt, wijst en roept Expropiese. (onteigenen) in de binnenstad van Caracas.

We pakken de draad weer op na een paar dagen die anders besteed moesten worden. Er zijn genoeg absurde dingen gebeud de laatste dagen, maar...... aangezien Chavez gewoon doorgaat met zijn absurditeit, slaan we maar eens wat dingen over.

Wel wil ik afgelopen zondag even aanhalen met zijn alo Presidente. Dictator Chavez ging aan de wandel door Caracas, met wat rood regerings en familie gevolg. Nu is het al een ramp om hem te zien zitten, maar lopend is het een gevaar voor de binnenstad. In het begin van zijn soap ging het rode gevaar door de binnenstad van Caracas. Ze liepen rond Plaza Bolivar en Chavez zegt zo wijzend naar een gebouw; ¨wat is dat voor een gebouw?¨, ¨dat is een privé gebouw met juwelierszaken was het antwoord¨.
Chavez zei alleen maar ¨Expropiese - onteigenen¨. Chavez kijkt een beetje om zich heen.....en wat is dat andere gebouw voor iets, zegt Chavez? Is ook een privé gebouw met shops, was het antwoord. Chavez heel koel ¨Expropiese¨. Er komt zowaar een paar handjes los die klappen op deze waanzin, Chavez kijkt schuin naar waar het geluid vandaan komt. Ziet dat zijn idioterie succes heeft, glimlacht en wijst gelijk naar een ander gebouw.
Hierna zegt Chavez, en dat gebouw...... is dat niet waar S. Bolivar woonde nadat hij net getrouwd was, Expropiese riep hij gelijk uit. Uiteindelijk heeft de man gewoon even 4 gebouwen onteigend + Foto´s.

Burgemeester, schaap en zeehond vertegenwoordigd in één persoon Rodriguez, zou het direct voor hem regelen!

We hebben een clip van prozacje.


Chavez wil dat er een soort binnenstad wordt gemaakt dat een groot Historisch Centrum uitstraalt! En hij redt de gebouwen in zijn ogen uit de handen van het imperialisme.

De juweliers die daar zitten zullen dus weg moeten en de werknemers zullen niet één, twee, drie
een andere baan vinden. Het is een typisch schoolvoorbeeld van hoe maak ik de economie nog zwakker dan zwak.
Verschillende bewoners en eigenaren wonen daar al 50 jaar en hebben mensen in dienst die al 10, 20 jaar in dienst zijn. En hoe moet iemand die tegen de 60 jaar aanloopt een nieuwe baan vinden en nog erger hoe moet zijn familie nu rondkomen. En dat alleen door de grillen van een psychoot die als een volledige warhoofd wat gebouwen onteigend en gewoon niet verder denkt.


Door het gedrag van Chavez met zijn onteigening´s waanzin welke nog meer angst zaait onder de bevolking, verlaagd op zijn beurt weer de consumptie. Door de inflatie, energie crisis en de afnemende producten en nu deze onteigening, gaat men vrezen voor hun eigen baan. Er komt dus een soort rem op het besteden of investeren en initiatieven om iets te ondernemen.
De mensen kopen gewoon minder in de winkel door deze angst. De spiraal naar beneden is in werking gezet en met alle problemen die er nu zijn in Chavezland, kon het wel eens hard gaan.
Iedereen weet dat als mensen hun baan kunnen behouden en vooral veel geld uitgeven in de winkels dat het alleen maar gunstig is voor de economie.

Ook de buitenlandse investeerders zijn niet echt te spreken over het Marxistische model van Chavez. En ze blijven dus ook weg.
Het is niet meer dan normaal dat er weinig of geen investeerders meer te vinden zijn, zodra je iets goeds opbouwt en Chavez krijgt er lucht van dan ben je het kwijt.

Groet
Alpha


Update
In het Spaans en zeer uitgebreid op het blog van Alianza

9 reacties:

Jan zei

Dag Alpha,

Dat is toch niet te geloven?

Bedrijven zijn de spil van de economie, vooral als het gaat om het midden en kleinbedrijf. Hiermee raak je het ''hart'' van een land als Chaves hiermee doorgaat. Triest voor de mensen die het aangaat. Wat slaat die man toch een pleefiguur!

Nemen de Venezolaanse kranten hiermee stelling tegen Chaves?

Gr Jan

claco zei

Hallo Alpha,
Het moet een doorn in het oog zijn, dit soort luxe zaken  in het hart van de stad te zien, geleid en opgezet door buitenlanders en voornamelijk
joodse zakenlieden. De hele familie heeft al juwelen en meerdere horloges, dus is het alleen maar voor de bevolking een idee om ook  zoiets te willen bezitten een beetje Place Vendome achtig met alle grote merken.
Aan de andere kant als er een goede prijs voor betaald zou worden ( helaas niet het geval ) zou het bij het uitvallen van de elektriciteit een claim tegen de energiemaatschappij voorkomen, alarmering valt uit als ook de rest van de beveiliging, als het mis gaat kun je er zeker van zijn dat dit soort winkels direct geplunderd gaat worden. Het voorbeeld van het personeel dat als familie in dienst is sinds jaren geeft loyaliteit weer, iets wat er bij hem ontbreekt, hij wisselt van ministers als ik mijn sokken en een aantal bondgenoten ziet sinds de beperkingen van
deviezen en openstaande rekeningen niet veel heil meer in zijn beleid.  Het voedseltekort is deels opgelost door de voorraden van de exito supers te gebruiken.  De Guridam valt droog maar feitelijk staat het water deze regering aan de lippen.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Jan,

Als er geen clip van was geweest dan zou het enorm ongelooflijk overkomen. Het past meer in een slechte film waar iemand in droomt dat hij alles kan kopen. Chavez doet het in werkelijkheid,  alleen nog erger, hij betaalt er geen cent voor.
Je zal daar maar wonen en dag in dag uit gewerkt hebben. Je staat gewoon op straat!
De kranten, het zijn er niet zoveel meer die vrij mogen schrijven vegen wel de vloer aan met Chavez. En niet meer dan terecht. (in volgende artikel komt de media kort ter sprake en wat Chavez bezit aan media)
De man is volledig de weg kwijt en ik denk dat er nog meer dwaze dingen komen. Geen mens durft hem te stoppen, dus gaan figuren met veel macht steeds gekker doen.

Alpha zei

Hoi Claco,

Ik denk dat hij meer ministers slijt dan jij sokken in elf jaar. Nog niet zo lang geleden stond er in de krant dat hij al 151 ministers heeft gehad, ook de vice presidenten zitten daar bij inbegrepen.
De Guri Dam loopt sneller leeg dan ze gedacht hebben. Er moet volgens mij een enorm gat in die dam zitten, of er stroomt water weg welke ze niet kunnen gebruiken voor het opwekken van stroom. Er moet iets vreselijks mis zijn met dat ding.
En in het tempo met wat ze opgeven aan het waterpeil van nu, dan is de de 140 meter over een dag of dertig bereikt. Dat betekend dat het heel donker wordt in Venezuela. 
Overigens hoor ik berichten dat Sidor zo goed als failliet is? Kan het niet bevestigen, maar het zal ongetwijfeld wel in de kranten komen.
Ik hoor berichten uit Venezuela dat ze verschillende supers af moeten om te kopen wat ze nodig hebben. Dat heb ik dus al een keertje meegemaakt in Venezuela en geloof me dat is super irritant.

Je opmerking over dat het water aan hun lippen staat is correct.
En ook het water bij de Castrootjes in Cuba. Niet voor niets is Valdés in Venezuela. Als Chavez valt dan valt Cuba ook geheel droog en verzuipen de Castrootjes in de problemen.

groet
Alpha

Alpha zei

Even een foutje herstellen ik schrijf 151 ministers, het moeten er zijn 157. heb het even opgezocht.

Anonymous zei

Hoi Alpha,
De onteigenen van Edf. La Francia is een grote juridische en politieke blunder, het gebouw is een donatie van de Venezolaanse Staat aan de Universidad de Oriente dus de Universiteit is de eigenaar van het gebouw sinds 1969, daarom kan de onteigening niet worden doorgezet. De Staat kan niet de Staat onteigenen en volgens de wet hebben universiteiten het recht om zich van een inkomen te voorzien.

http://www.eluniversal.com/2010/02/08/ccs_ava_edificio-la-francia_08A3407093.shtml

http://caracas.eluniversal.com/2010/02/09/ccs_art_udo-reivindica-propi_1756938.shtml

Gr. Tess

Alpha zei

Hoi Tess,

Het werd ook kort aangehaald in de video clip, maar wist niet exact wat er bedoelt werd.
Je tweede link is zeer interresant. Milena Bravo legt uitstekend uit waarom het niet onteigend kan worden. Een staat kan zichzelf namelijk niet onteigenen. De universiteit is een publieke school.
Ook zegt Milena dat Chavez zich haastte in het onteigenen en dat is exact wat de clip aan beelden geeft. Je ziet dat Chavez respons krijgt met wat handengeklap en lacht en wijst nog een gebouw aan. Puur populistisch gedrag en niet denkende aan de gevolgen.

Ik ben wel nieuwsgierig hoe Chavez reageert als hij zichzelf heeft onteigend! Het tekend wel de intellect van deze idioot.

groet
Alpha

Anonymous zei

Hoi Alpha,
En 't ergste van alles is te moeten zien hoe mensen ,die na vele jaren hard werken ,door de regimen met lege handen op straat worden gezet. Elke keer weer wanneer ik die beelden zie is mijn woede groot. Het enigste wat de parasieten van de regimen goed kunnen is ''stelen''.

Gr. Tess

Alpha zei

Hoi Tess,

Dat is gewoon Horror. Je gooit je ziel en zaligheid in iets, overwint problemen, je studeert voor je vak en je wordt gewoon door een president op straat geknikkerd. Geld zowel voor werkgever als werknemer, wat voor een president is dit!

Vorige week, kreeg ik een mail van een kennis uit Duitsland. Haar vader woont vanaf zijn geboorte in een huisje in Caracas. De man is 82 jaar!
wordt gewoon op straat gegooid, omdat de eigenaar van het huis de woning nodig heeft. Rechtszaak en omkoping van de rechter en de man leeft nu op straat. Wil niet naar Valencia waar nog familie woont. Het is geen op zich zelfstandig staand feit. Ik heb al meerdere mailtjes gekregen over deze dingen.

Het is in en in triest met wat deze dictator heeft bereikt in 11 jaar.

groet
Alpha