Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 februari 2010

Chavez met 900 jaar revolutie, alleen nog een boek met mi Batalla (Mein Kampf) moet hij nog schrijven.

Afgelopen 2 februari was de dag dat H. exact 11 jaar geleden aan de macht kwam.
Een andere president zou ingetogen wat speeches houden en zich kapot schamen voor wat hij het land heeft aangedaan. Chavez moet gedacht hebben in al dat rood valt mijn schaamrood niet op dus sprak hij zich uit als een verlosser van Venezuela en kwam met de woorden dat hij nog elf jaar aan de macht wilde blijven om de revolutie te volbrengen hij zou dan 66 jaar zijn en 22 jaar aan de macht. Direct erop volgend zei hij; ¨En... als god hem de gezondheid laat behouden tot zijn 77 er nog wel elf jaar aan wilt vastknopen.¨ Dat zou dan inhouden 33 jaar destructie van één van de rijkste landen van Latijns Amerika! Hij is niet zo bescheiden als we dat zo horen, maar hij is wel iets bescheidener dan Hitler. Hitler had het over een 1.000 jarig Rijk. In de gevangenis schrijft Hitler "Mein Kampf", dat "mijn strijd" betekent. In dat boek beschrijft Hitler hoe hij de toekomst van Duitsland ziet: Duitsland zal een machtig en sterk rijk worden dat duizend jaar bestaat. Een rijk alleen voor Duitsers.
Chavez neemt genoegen met maar 900 jaar. ¨Vaticinó 900 años más de revolución al celebrar once años en el poder¨. (predikt 900 jaar meer revolutie met de elfde jaars viering van hem aan de macht, vrij vertaald)
Dit zijn gewoon pure dictatoriale uitspraken, zijn wil opleggen met in totaal 33 jaar aan de macht te willen blijven en in iets andere bewoordingen van Hitler gebruikend, om 900 jaar socialistische revolutie uit te spreken.
Dus beste Venezolaan, je moet nog 900 jaar wachten om uit een revolutie te komen van destructie, om er van te genieten.

Maar voorlopig kampt de revolutionair met enorme problemen in het land Venezuela.
Alles is slechter geworden en heeft wat goed liep ook vernietigd en we kunnen dus nu het watertekort en de elektriciteit erbij voegen.
De hulp van de Brazilianen was al ingeroepen, met technisch en hoog opgeleide vakmensen die de problemen willen analyseren en met hun expertise de energiecrisis wat willen verlichten, bij zowel de Guri dam als elders.
Op zich en zo eerlijk ben ik dan ook wel is dat een goed besluit geweest om de Brazilianen te laten komen. Maar of ze hier iets mee kunnen beginnen is de vraag.

Maar dan het volgende bericht!!!
Castro schiet Chavez te hulp met een expert!! De eerste reactie van mij bij het lezen van alleen de kop van het artikel was ¨De lamme gaat de blinde helpen. Maar het is nog veel erger, dan wat ik dacht!
Ramiro Valdés een opgeleide onderdrukker van het Cubaans volk en komt nu leiding geven aan de technici om de problemen op te lossen met de energie crisis. Het enige waar de man verstand van heeft is werken met elektroshocks. Ramiro Valdés heeft een aardige bijnaam de¨folteraar¨.
De man staat bekend als de nummer 1 vijand van vrijheid en expressie, journalisten, intellectuelen etc.. etc.. In de zeventiger jaren waar Castro het moeilijk had wist de man de oplossing. Tienduizenden verdwenen in de gevangenis. Als hoofd van de G2, contacten met het vroegere KGB heeft de man dus weinig verstand van elektriciteit, of het moet gaan om de elektroden tegen de naakte huid te houden. Een biografie van de man kan hier gevonden worden. Ook op deze Spaanstalige link welke clips bevatten en andere artikelen over Valdés.

Maar wie het nieuws volgt weet ook dat Chavez het internet maar enorm vervelend vindt en site´s zoals YouTube, Facebook en het programma Twitter, vooral de laatste bestempelt Chavez als terrorisme. Nu wil het geval R. Valdés in 1996 als president van Copextel verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van elektronica en computer-imports en in 2006 minister van informatica en communicatie was. Allemaal leuke benamingen, maar het heeft maar één doel, het beperken van het internet. De gedachten is simpel, de elektronische vooruitgang kan je vertragen voor de bevolking, maar niet tegenhouden. Dus beter beperkt vrijgeven en oplossingen bedenken, dan verbieden.
En nu komt dus deze man om de problemen van de energielevering in Venezuela op te lossen.
Uiteraard verdedigd Chavez de komst van Ramiro Valdés en zegt dat Cuba momenteel een energie revolutie heeft met al enkele jaren geen blackouts en dat ze zelfs reserves hebben.
Dus hij is zeer vereerd met de komst van Valdés als expert. Het probleem is alleen dat de man geen expert is op het gebied van elektra, buiten die dan van elektroshocks.

Ook denk ik dat Valdés als grootmeester in het onderdrukken is van de bevolking wat andere adviezen geeft aan Chavez. Als hoofd van de G2 moet de man met 50 jaar ervaring wel wat dingen weten.


Groet
Alpha

11 reacties:

Jan zei

<p><span><span>
<p><span>Hallo Alpha,</span>
</p><p><span> </span>
</p><p><span>Het monster Chaves laat duidelijk zien waartoe het instaat is, voor anders denkende is geen plaats alleen het cachot, inmiddels weten we dat dat gelijk staat aan doodstraf. Het land is zo langzamerhand verdoemd aan het worden en kan het tot een paria in de wereld worden gerekend, alleen is de wereld er nog niet volledig van doordrongen. We nemen aan dat dat een kwestie van tijd is...</span>

<span>In de tweede wereldoorlog had je Sophie Scholl</span><span><span> en haar broer</span></span><span><span> </span></span><span>Hans</span><span><span> van de verzetsgroep </span></span><span>Die Weisse Rose</span><span><span> die het opnamen tegen het </span></span><span>nationaal-socialisme. Veel bewondering heb ik dan ook voor deze mensen</span><span><span> gehad, </span></span><span><span>maar we moeten niet vergeten dat er in Venezuela iets vergelijkbaars aan de orde is! Neem de Venezolaanse studenten die het opnemen tegen het regime, beseffen we wel genoeg in wat voor gevaarlijke situatie deze mensen zich bevinden?</span></span>

<span>Gr Jan</span>
</p></span></span>
</p><p><span><span>
</span></span>
</p>

claco zei

Hallo Alpha,

Info vandaag is moeilijk door te komen, ben er niet zeker van of het blokeren al is begonnen.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

De laatste weken met de elektra (ik geef dat maar de schuld) blackouts, zijn verschillende kranten, moeilijk te bereiken. Het ene moment komen ze wel door en dan weer niet. In de ochtend moet je nu alles lezen, want later wordt het een probleem.

Denk nog niet dat ze al zo ver zijn dat ze gericht kunnen filteren.

Groet
Alpha

Alpha zei

Hoi Jan,

Hij is de laatste maanden en weken wel aardig bezig, om mensen/media het zwijgen op te leggen. Een Brito tegen zijn wil oplaten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Verschillende TV en radio zenders uit de ether. TV presentator van RCTV en een schrijver van Tal Cual zijn beschuldigd van staats ondemijnende akties. Het geweldadige optreden tegen demonstranten. Twitter noemt hij teroristisch. Ergens lijkt het wel of hij haast maakt. En dan de enorme beschuldigingen naar het buitenland, Colombia, Amerkia en zelfs Nederland. Ministers en vice president vervangen en drie generaals door de DIM gearresteerd. En dan nu Valdés naar Venezuela! Het is een ontwikkeling die zorgen baart en alles vrij snel achter elkaar.
Nu zit het land natuurlijk ook in een exploderende recessie. De aanhang slinkt zienderogen weg. En Chavez wil zijn vege lijf redden.

Ik vraag me af wat de volgende actie zal zijn van Chavez. Ik las in de krant dat hij nu ook de media kan onteigenen en zelfs stappen kan ondenemen om het internet te reguleren. Dan komen we terug op Valdés die dit ook geregeld heeft in Cuba.

Het gaat enorm vlot de laatste weken.

Groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Hoe groot acht jij de kans dat Chaves overvallen wordt door een coupe?

Ik kan me voorstellen dat het leger in mindere mate als ´´een man´´ achter hem staat. Natuurlijk zijn ze afhankelijk van Chaves, maar volgens mij houdt dat een keer op. Als het volk blijft morren dan heeft dat vroeg of laat gevolgen.

Ik hoop op een bloedeloze revolutie, wie weet?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan, beide reakties zijn niet op de juiste manier doorgekomen. Het is hier carnaval zodoende kon ik ze alleen thuis accepteren en niet via de de GSM.

Je reaktie,
Dag Alpha,

Hoe groot acht jij de kans dat Chaves overvallen wordt door een coupe?

Ik kan me voorstellen dat het leger in mindere mate als ´´een man´´ achter hem staat. Natuurlijk zijn ze afhankelijk van Chaves, maar volgens mij houdt dat een keer op. Als het volk blijft morren dan heeft dat vroeg of laat gevolgen.

Ik hoop op een bloedeloze revolutie, wie weet?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

De kans op een coup acht ik 45% voor dit jaar. Het moet echt heel slecht gaan met de sociale services zoals water en licht en de inflatie (voedsel) als er dit jaat een coup te gebeuren staat. De verkiezingen voor het assemblee zijn enorm belangrijk. Wanneer het slecht gaat zullen meer mensen stemmen op de oppositie en als de oppositie de meerderheid krijgt in het assemblee, dan krijgt Chavez niet overal zijn zin in. Dat gaat betekenen dat hij echt niet in 2012 herkozen wordt. Of..... hij moet zijn doorzichtige masker afgooien en geheel de macht pakken.
Tja en ik denk niet dat dit geaccepteerd wordt door het grootste gedeelte van de bevolking. 
Het leger heeft de man in zijn zak zitten, maar het wordt iets anders als ze straks op hun familie moeten gaan schieten. niet in alle families zijn ze of oppo of chavista.

Ik hoop ook op een bloedeloze machtsovername, maar Chavez zal nooit vrijwillig afstand nemen. Het betekend dat hij en zijn gehele familie de gevangenis indraait, dat wil hij ten alle tijden voorkomen. Ook hun bezittingen (Miljoenen aan dollars en allerlei finca´s zo groot als Luxemburg) zullen ze weer af moeten staan en degene die niet de lik indraait kan weer terug in hun oude hutje, met twee kippen en een varken.

groet
Alpha

Jan zei

Dag Alpha,

Ik zag vanavond het programma ´´spoorloos ´´ waarbij een Venezolaanse haar vader zoekt  in de stad Cumano. Tijdens het filmen zag ik een ´´rooie´´ Venezolaan met een t shirt met een afbeelding van Chaves die volgens het programma toezicht houdt in het centrum? Het leek net een verkeersbrigadier, maar daar hebben ze toch de ¨politie voor? Wat voor bevoegdheid heeft deze man?

Ik heb dit nog nooit eerder gezien?

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,

Normaal gesproken moet je iemand wel herkennen aan het uniform als deze toezicht houdt in het centrum.
Er komen steeds meer overheidsfuncties met allerlei bevoegdheden. De PSUV gaat de huizen af of te kijken of je wel elektriciteit uitspaart, er is een nieuwe politie bijgekomen en dan heb je ook nog de militia.
Ik heb het programma niet gezien, misschien is het terug te zien met programma gemist of zoiets?
Ben wel nieuwsgierig hoe hij er uit zag.

Groet
Alpha

Jan zei

Hallo Alpha,

http://spoorloos.kro.nl/uitzendingen/seizoen52/2010-02-08/aflevering6.aspx Je ziet de man wel kort, maar je kunt hem duidelijk zien. Ik krijg er een beetje een ´´onpasselijk´´ gevoel bij. Venezuela begint zo langzamerhand een ´´klikmaatschappij´´ te worden. In Nazi Duitsland werden kinderen geacht om ouders te verraden die er andere denkbeelden op na hielden, gaat Venezuela deze kant op?

Je geeft aan dat er meer ´´overheidsdienaren´´ bijkomen, maar dat kost toch geld? Je kunt als overheid wel banen creëren, maar dan moet je wel de middelen hebben om de mensen te betalen. Bedrijven genereren juist omzet, lees belastingen voor de overheid, daarmee kun je als land e.e.a financieren. Bedrijven moeten het juist verdienen voor een land, dat levert wat op! Het andere kost alleen geld!

Gr Jan

Alpha zei

Hoi Jan,


Dank je wel voor de link.
Ik moest natuurlijk even kijken naar spoorloos en ik heb echt gelachen om de vader van Jessica. Typisch een vrije vogel, maar zoals hij overkomt een geweldige man.
Ja dan de ¨verkeersbrigadier¨ dit is meer de plaatstelijke gek ¨un idiota local¨. Zo´n figuur heb ik nog nooit gezien en ik denk ook niet dat hij ook maar enigszins enige bevoegdheden heeft.
Als ik daar zou wonen zou ik zo´n figuur echt niet serieus nemen.

groet
Alpha