Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 11 februari 2010

Einde Globovision?

Het is misschien nog iets te vroeg om te zeggen dat Globovision stopt met uitzenden, maar dat er iets veranderd is wel heel duidelijk.
De huidige directeur generaal Alberto Fedrerico Ravell heeft zichzelf teruggetrokken vanwege onoverkomelijke verschillen met de mede-eigenaren.
Hij heeft wel bekend gemaakt dat hij zijn aandelen niet zal verkopen!

In de video wordt wel duidelijk gemaakt dat er niets veranderd en ook dat er geen andere ¨shareholders¨ zijn dan degene die de zender 15 jaar geleden hebben opgezet.


Er gingen geruchten dat er wat personen waren die gelieerd waren aan Chavez om de zender te kopen voor 200 miljoen dollar. Wanneer Ravell zegt dat hij zijn aandelen niet wil verkopen, dan zijn het geen geruchten meer.

Wat er nu werkelijk aan de hand is en waarom Ravell zich heeft teruggetrokken, is nog niet bekend.

Een ieder kan zijn mening hebben hierover. Ik denk dat er toch wat oprichters waren die liever wat geld zagen dan dat de zender uiteindelijk verboden of genationaliseerd werd.
Dat moet bij Ravell volgens mij in de verkeerde keelgat geschoten zijn.
Hij heeft zich dus hierop teruggetrokken als gezicht van de zender, met als mededeling dat hij niets verkoopt.
Er is dus onenigheid in de tent. Globovision kan niet in zijn geheel verkocht worden en is dus niet aantrekkelijk meer.
Of de zender hetzelfde blijft is nog de vraag. Uiteraard wordt er gezegd dat er niets veranderd, maar of dat ook in de praktijk zal zijn moet nog blijken.

Het zal wel enorm triest zijn als Globo zou veranderen of zelfs zou stoppen met zoals het nu is.
Het is de enigste zender die ongecensureerd het nieuws laat zien. Gewoon de naakte waarheid over hoe alles reilt en zeilt in Venezuela.
Na Globovision is er geen enkele TV zender meer in Venezuela die niet onder de censuur valt van Chavez!


In het Spaans een goed verslag op het Alianza blog


Groet
Alpha

1 reacties:

theo zei

Het is zonder meer mogelijk dat de zender bij het afwijzen van een koop bod, de zender gewoon wordt onteigend. Zelf zou ik dan liever geld zien.