Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 12 maart 2010

CANTV wil een centraal punt hebben met de connectie tot het internet

CANTV wil een centraal punt hebben met de connectie tot het internet! Het is de weg naar een totale controle op het internet en dus ook de media!

Het is niet de bedoeling om hier een technische cursus te gaan geven met uitdrukkingen. Ik zal het proberen om het plat en eenvoudig uit te leggen en ik zal ISP, Foirl, FDDI rings, ATM, Sonet, en de Gbits per poort etc.. etc.. proberen om niet te noemen. De eerste keer dat ik het las kreeg ik het gevoel of ik een andere taal aan het leren was. Dat zal ik jullie dus sparen.

De president van CANTV,Franco Silva, kwam vandaag met het bericht dat het internet over één centraal punt moet gaan lopen. De technische uitdrukking voor dit is NAP (Network Access Point)
Dit houdt dus in dat al het internet verkeer door één server gaat. Het komt daar binnen en gaat er weer uit naar de bestemming.

De president van CANTV komt met allerlei prachtige uitspraken dat het sneller zou werken en dat als iemand in Venezuela iets zoekt op internet, dat de verbinding nu eerst verloopt naar Amerika en dan weer terug naar Venezuela. Het is dan handiger om iemand direct via de NAP direct in eigen land te verbinden met wat hij zoekt. Dat is trouwens niet altijd waar.
En dat het duur is om buitenlandse capaciteit te kopen. Hij gaf een rijtje prachtige voorbeelden op om over te gaan op de NAP. En volgen hem is Brazilie en Mexico al op dat systeem overgestapt en werkt dat prima.
Ook verzekerde hij dat het geen begin was om het internet te controleren!!!

Zodra een rode ignorant dit gaat zeggen dan beginnen mijn nekharen overeind te komen.
Was het ook niet zo dat Valdés uit Cuba net overgekomen was? De man die het internet in Cuba regelde!

Momenteel loopt het internet verkeer over een IXP (internet Echange Point)
Dit is wat de meeste landen gebruiken en volgens de experts de snelste verbinding. Ook Nederland heeft het IXP Systeem.
Een lijst van de wereld met verbindingen, de met IXP internet landen word vaak met de naam vast aan elkaar geschreven of soms met IX of zelfs met een enkele I of X aangeduid.

De ideale technologie volgens de techneuten welke het maximum effect aan efficiëntie en maximum aan vrijheid geeft is de IXP connectie.
De NAP geeft deze niet en is gewoon tegenovergesteld van de IXP.

Wanneer CANTV overgaat op de NAP zal er wel eerst een overeenkomst moeten komen met de andere providers van Internet. Dat lijkt me voor Mr "EXPRÓPIESE" geen probleem.
Die overeenkomst zit al in de zak, want iedereen is bang voor zijn bedrijf en om botweg onteigend te worden is harder dan meewerken met een ander systeem.

Het wil overigens niet zeggen dat andere landen zoals Mexico en Brazilië al het internet controleren. Maar deze landen worden niet geregeerd door een dictator.

Het wordt voor CANTV of te wel het regime met twee filters een simpele zaak om alles te regelen.
Zowel voor het Buitenlandse internet verkeer als voor het Binnenlandse internet verkeer
In principe is het mogelijk om alleen het internet open te gooien voor het binnenland of het buitenland. Kwestie van een knop om zetten en blokkeren.

Groet
Alpha

Blogarchief