Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 17 maart 2010

Caracas beleefde het meest gewelddadige weekend van dit jaar

Afgelopen weekend was het meest gewelddadige weekend van dit jaar in Caracas.
Helaas ben ik er van overtuigd dat dit aantal van 67 moorden in twee dagen nog wel wordt verbeterd dit jaar. Niet dat ik niet graag in de kranten zou zien staan dat er geen moorden zijn gepleegd in Caracas in een weekend. Het zou mij alleen maar goed doen als ik dat zou lezen. Het is gewoon dat ik totaal geen vertrouwen heb in het regime en de veiligheid van de Venezolaan zolang dit regime de hoge toon speelt.

Het lijkenhuis in Caracas ¨Bello Monte Caracas¨ was overvol. De nabestaande moesten uren zo niet dagen wachten tot ze het stoffelijk overschot mee konden krijgen om te begraven.
Buiten het ongelooflijke schandaal dat er gewoon te veel moorden vallen is er tot op heden niets veranderd in afhandelen van de stoffelijke overschotten. En deze aantallen van doden is echt niet van vandaag op morgen, het is al jaren overvol in het weekend in het lijkenhuis.

Caracas doet zijn faam weer eer aan met de benoeming van één van de meest gevaarlijke steden in Latijns Amerika. Een vergelijk met Bogota, Colombia gaat niet eens meer op. In Caracas worden er op de 100.000 inwoners 140 vermoord. In Bogota 18 op de 100.000, volgens de krant El Tiempo.
Het is duidelijk dat het gewoon aan de president ligt hoe hij zijn beleid maakt. Uribe heeft waargemaakt met wat hij beloofde, veiligheid voor de burger. Chavez daar in tegen beloofd veel maar maakt niets waar.
Het is maar goed dat er niet een weekend staatje wordt gemaakt van de overige criminaliteit in Caracas. Denk aan de overvallen, zakkenrollen, diefstal, inbraken, vechtpartijen of bijvoorbeeld ontvoeringen. Dan zou iedereen denken dat het een Rusische Roulette is om op straat te lopen, of om boodschappen te doen.
En de regering??? die vind het belangrijker om de media aan te pakken van een bericht wat een uurtje op een forum heeft gestaan. Hoe krom kan een regering zijn in het doen en laten.


Groet
Alpha

3 reacties:

None zei

Ik zou er graag willen wonen, want ik vind het een fantastisch mooi land met een lekker klimaat maar helaas is de harde werkelijkheid dat dat gewoon niet veilig als "buitenlander" kan, het is voor een "normale" Venzolaan al gevaarlijk op de meeste plekken :(
Bijna 18 jaar Chavez heeft het land ZEKER geen goed gedaan of vooruitgang gebracht.... ondanks dat sommige ideologie mischien best wel goed was VOORDAT hij aan de macht kwam.

Alpha zei

Hoi None,

Ik neem aan dat het en klerin tikfoutje is van je met 18 jaar Chavez en dat je bedoelt 11 jaar. In december 1998 werd de man gekozen als president en begin 1999 begon zijn taak als president.

De ideologie van Chavez is communistisch en later heeft hij verklaard dat hij Marxist is.
We kunnen zien in de historie van deze aanhang dat het geen vooruitgang brengt.
Rusland en ook China zijn er hard van teruggekomen.
Noord korea en Cuba zijn bijvoorbeeld twee voorbeelden van hoe het een land vergaat met het communisme en een dictator die aan de macht verblijft.

Groet
Alpha

Alpha zei

Ik zie dat een foutje snel gemaakt is met tikken. Ik bedoel geen klerin, maar KLEIN.

groet
Alpha

Blogarchief