Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 22 maart 2010

Chavez als blogger, met video clip

Chavez als blogger!

Één ding is zeker over Chavez en Venezuela, er is altijd nieuws.
En binnenkort komt er nog meer nieuws. Chavez heeft namelijk besloten om de wereld te bestoken met de vooruitgang van zijn socialistische staat en hoe geweldig dit is, maar dan op zijn eigen blog. Jawel... een Chavez blog komt er. Staat het eindelijk ook zwart op wit met zijn leugens.

(Ik had trouwens een probleem met het woord ¨Candanga¨ er is geen Nederlands woord voor!
Será Candanga, Het zal zijn hard, sterk en zelfs staat het woord ook voor duivel. Ook kinderen als ze vervelend, irritant zijn worden ¨el niño es candanga¨ genoemd. Mocht iemand een betere vertaling hebben hoor ik dat graag)

Chavez wil vanaf Miraflores zijn blog schrijven. En dan ¨será candanga¨. Chavez zegt dat hij zich gaat begeven in de loopgraven van het internet.

Hij wil miljoenen mensen bereiken en niet alleen de Venezolaan en wil zich beven in het gevecht op internet.

Chavez zegt dat hij ook comments gaat beantwoorden zelfs als deze van de ¨vijand¨ komen, gevecht is gevecht. Maar hij verzekerde dat het blog van hem candanga (hard) zal zijn.

Trinchera
Cargado por noticias24. - Las últimas noticias en video.


Persoonlijk denk ik dat er een heel leger moderators op zijn blog gaan zitten en dat er nog geen 5% van de reacties doorkomen. Ook deze blogger zal op zijn blog reageren, al is het maar om te zien of mijn reactie geplaatst wordt of niet.
Ik denk ook dat er vacatures gevuld moeten worden voor zijn blog, in ieder geval twee, één Spaanse taalkundige en iemand die kan rekenen. Anders wordt zijn blog een repeterend lachertje van de dag.


Groet
Alpha

2 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,

Lijkt mij een goed idee zullen we hem in het Fries of ABN een mailtje sturen? Voor wat betreft " cadanga" kom ik ook niet verder dan dat het een cubaanse zegwijze is voor "zal duivels zijn". Het werd wel tijd elke president heeft een mailbox, nu
afwachten als hij ook nog gaat twitteren. Qua taalgebruik van deze man kun je er zeker van zijn dat het stikt van de foute
grammatica naast de onzin die uitgekraamd wordt, wil niet alles leugens noemen er schijnt inderdaad een ziekte te zijn waarbij
het in het hoofd waar is en niet als leugen aangemerkt kan worden.
Groetjes

Alpha zei

hoi Claco,

Het klopt vaak met een vingerwijzing of een zegswijze wordt het woord cadanga gebruikt.

Hahahaha in het Fries, daar komen ze nooit uit. Voor ze daar uitkomen zijn ze maanden bezig.

Het lijkt me wel aardig om een reactie te geven op Chavez. Ook de niet chavista´s kunnen reacties geven, dus ik zal hem zeker eens van repliek dienen. Ik denk alleen dat het nooit geplaatst wordt. De man zal er geen antwoord op hebben.

Het lijkt me heerlijk als de man leugens verteld, dus de ene dag dit en de andere dag dat. Nu wordt er steeds gezegd dat er geknipt is in de clips en dan weer verkeerd begrepen in de pers. Met een blog kan het niet meer, hij gaat schrijven!

Als er echt een ziekte is zoals jij zegt dan heeft Chavez deze en is dat een reden te meer om de man op te sluiten.
Misschien gaat hij in de toekomst nog Twitteren ook! Het zal een verbetering zijn, want nu kwettert hij.


groet
Alpha

Blogarchief