Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 17 maart 2010

Chavez; ¨Er is geen mens in Venezuela die nu honger heeft!¨

Ach een dictator moet wat zeggen, is de eerste gedachte die bij me opkwam toen ik vanmorgen deze krantenkop zag, Chavez zegt dat er niemand honger lijdt in Venezuela en dat de werkeloosheid nu 10% is!
De dictator ligt momenteel ongelooflijk onder vuur zowel nationaal als internationaal. De geloofwaardigheid neemt flink af in de man, dus komen er weer sprookjes uit zijn grote dictator teen naar boven.
Volgens Chavez is in Latijns Amerika het hongerprobleem gestegen, behalve in Venezuela. In Venezuela is er niet eentje die honger heeft.
Hij komt ook nog met cijfers en als ik die cijfers bekijk dan kan ik alleen maar anders concluderen dat er nog steeds mensen zijn in Venezuela die honger hebben. En de cijfers zijn van het leugenachtige regime.
De cijfers over de armoede zijn gedaald volgens het regime in de laatste helft van 2009 tot 23,8% en de extreem arme van 40% tot 5.9%.
verklaar dat maar eens zou ik zeggen als de werkeloosheid gestegen is tot 10% en volgens eerdere cijfers was dat vorig jaar 6 a 7%.
Er zal wel weer gegoocheld zijn met de formele en informele arbeiders. Deze cijfers werden niet genoemd in het artikel, dus ook niet genoemd door Chavez. (denk aan het zelfcensuur)

Nu zijn er ook twee voedselmanden in Venezuela. De normale en het overlevingspakket van het regime. Het net niet doodgaan pakket van het regime staat op ongeveer 2.000 Bolivar. Deze werd een dag of tien geleden bekendgemaakt. (heb ik geen link van)

De oude vertrouwde voedselmand staat sinds afgelopen februari op BsF. 4.081,82. Hierin zit ook het water en elektra inbegrepen, welke niet zit in het noodrantsoen van het regime.

Het minimum salaris staat op 1.107 BsF. met de laatste 10% salarisverhoging inbegrepen.
Nu is een voedselmand gebaseerd op een huishouden van 5 personen.
Laten we nu eens aannemen dat papa en mama werken en de kinderen naar school gaan. Dan is het hun beide inkomen genoeg voor de helft!!
Met vier man werken in één familie in één huishouden kan je dus wel rondkomen.

Het is dus al een probleem als je werkt om niet tot de armoede groep te behoren. En het wordt al
echt armoede lijden als je de enigste kostwinner bent van een gezin. Zelfs met het noodrantsoen van het regime.

De werkeloosheid is opgelopen tot 10% volgens H. Chavez en ineens is er geen mens in Venezuela die geen honger heeft. Vorig jaar was er een artikel in El Universal deze is in het Engels, vergelijk het eens met de cijfers die Chavez nu opgeeft. Er rijzen dan wel wat vraagtekens op. Vergeet niet dat Venezuela ook in een stagflatie zit. Er momenteel veel bedrijven hun deuren sluiten, vanwege te weinig elektriciteit. Ook door de onteigeningen komen er steeds meer mensen op straat te staan. Bedrijven moeten gewoon sluiten en verhuizen. Vele komen niet meer terug. We kunnen gewoon stellen dat de cijfers die Chavez opgeeft voor geen cent kloppen.

Eigenlijk zou het media verbod voor Chavez moeten gelden. Chavez is zo tegen leugens en onwaarheden in de media en de veroorzakers moeten volgens hem gestraft worden.
Laat het juist deze man zijn die een onophoudelijke stroom van leugens verspreid over het land.
Ik stel dan ook voor direct opsluiten.

Groet
Alpha

2 reacties:

annette zei

El Salvador had ook het meest criminele weeknd dit jaar!!
Hoe lang nog. Hier weten ze echt geen raad met niets. Een brok onvermogen van de FMLN en een president die ook niks kan. Onzeker is.
Geen persvrijheid en een volk dat zich nergens voor interesseert. Wij maken ons drukker dan zij. Dus weer een bewijs dat de rijke wereld ze nooit moet helpen. In hun sop gaar laten koken.

Alpha zei

Hoi Annette,

Het leven in El Salvador wordt ook steeds gevaarlijker. Natuurlijk zie ik ook de berichten over el Salvador, welke in de kranten staan.
Momenteel springen er drie landen in Latijns Amerika er boven uit met hun criminaliteit. Dat is Mexico dit jaar al 2000 moorden (Drugs) En Venezuela en El Salvador. Het wordt een strijd tussen deze drie landen wie op de verguisde nummer één plek komt te staan.

groet
Alpha

Blogarchief