Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 17 maart 2010

Chavez: ¨internet kan niet vrij zijn¨

De nieuwe controverse over het Internet is niet meer dan een gevolg om een complete heerschappij over Venezuela te krijgen door dictator H. Chavez.
Chavez die Venezuela niet anders ziet dan zijn moestuintje duld geen enkel kritiek op zijn verwaarloosde tuin.
We zagen in het verleden al de ¨gewone¨ media gedecimeerd worden. Allerlei maatregelen om TV, Radio en zelfs kranten uit de lucht te halen of de kranten moesten aan zelfcensuur gaan doen om te overleven.
Nu is het internet aan de buurt om geregeld te worden. Aanleiding hiervoor waren de meldingen in het Forum van Noticiero Digital (ND) over de moordaanslagen op zowel M. Silva en D. Cabello.
Hierop ontstak Chavez in een soort woede en eist een onderzoek op deze berichtgeving.
Chavez wil hierbij ook direct controle op het internet en dus de media. Het einde voor de ND is wat dichterbij gekomen.
Niet alleen het ND, maar allerlei internet media die proberen met zelfcensuur toch nog nieuws te brengen daar hangt het zwaard van Damocles boven.
Chavez die al eerder dit jaar liet weten dat Twitter een terroristisch medium is vind het maar niets het internet.

Overigens geeft de ND een goede verklaring omtrent twee nieuwe gebruikers van het Forum.
Volgens het ND hebben twee nieuwe gebruikers de namen van bekende forum leden genomen en onder deze naam de berichten gepost. Het is dus ook niet zo met wat Chavez zegt dat het de krant is die ze geplaatst heeft. De ND bestaat over een krant gedeelte met inbreng door Journalisten en een open forum. Het karakter van het open forum betekend dat iedereen berichten kan plaatsen, zowel chavista´s als oppositie. Er zijn wel regels en zodra die overschreden worden worden de geplaatste artikelen weggehaald. Dit is ook gebeurd met de valse berichten en de twee berichten hebben respectievelijk 168 minuten en 43 minuten op de ND gestaan. Ook de standaard regels wereldwijd is aan voldaan, dat deze berichten tussen de 24 en 48 uur verwijderd moeten worden.

Ergens doet het me gewoon denken aan een geplande opzet van chavista´s. We hebben in het verleden al ergere dingen gezien met demonstraties waar chavista´s zich voordeden als demonstranten en plotseling relletjes aan het uitlokken waren en zelfs begonnen te schieten waar zelfs doden bij vielen. Ook de attacks op de vrije TV en radio zenders zijn bedacht of met nieuwe wetten verzonnen. En nu het internet met een geplande attaque op de ND.

Nu is het frappant dat ook de zwaar marxistische Aporrea een soort ¨poll¨hebben gedaan onder hun leden een onderzoek of ze voor of tegen regulatie zijn op het internet. Zelf reguleren ze iedereen en kan men het forum niet bezoeken als je niet goedgekeurd bent door hun.
Nu is er een klein trucje om toch op het forum te komen.
Degene die op de Apporea link hierboven hebben geklikt. Kopieer het adres/URL van de apporea, klik op deze vertaal link, plak het adres van de apporea en laat het vertalen door Google.
Nu wordt het ineens een stuk duidelijker en ben je een soort ingelogd op hun site en zien we hoe de chavista´s over internet controle denken.
Op het moment dat ik dit nu schrijf is 19% voor regulatie en 80% tegen regulatie. Nu zie ik ook dat het niet echt druk is op hun site, maar daar misschien een andere keer iets over.

Zelf fascist Luis Tascon van de bekende Maisanta of te wel de Tascon list is tegen regulatie. Nu neem ik zijn woorden als gebakken lucht. Maar het is frappant dat iemand zoals hij, die veel narigheid heeft veroorzaakt, tegen regulatie is. Nu zit zijn nek ook al in een soort strop en bij de chavista´s is zijn grote rol ook al uitgespeeld. En misschien is dit wel een manier om zijn nek te redden. Ook hij begrijpt dat de macht van Chavez tanende is. We kunnen Tascon gerust stellen, ook hij komt aan de beurt om zijn straf in ontvangst te nemen.

De internet regulatie die Chavez voorstelt en wilt hebben heeft alle grote nieuwsbladen in de wereld bereikt. Dat gegeven is natuurlijk wel prettig, maar de negativiteit overheerst wel bij mij. Elk land weet nu dat Chavez het niet nauw neemt met de democratie en vrije meningsuiting. Veel kranten hadden het nieuws over dit op de voorpagina´s.

Het is de vraag natuurlijk wanneer en in hoeverre het internet wordt gereguleerd. Laten we hopen dat ze de bloggers niet aan zullen pakken. Ik heb wel gelezen bij verschillende bloggers dat ze uit beveiliging voor hun bezoekers alle IP nummers uit hun bestanden halen.

Ook Noticias24 heeft besloten om alle comments te sluiten op hun website en ik denk dat nog vele zullen volgen, om sluiting te voorkomen.


Groet
Alpha

4 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Ze kunnen niet alles controleren, binnenlands gebruik internet hebben ze voor de banken en aanvragen paspoort nodig, ook dus voor in het buitenland wonende Venezolaan. Het is een niet meer te stoppen communicatiemiddel, het IP adres is te herleiden velen hebben het al gechecked en sommigen waren ongerust en stopten met het forum, afhankelijk van waar de server  het steunpunt in jouw buurt staat, alleen de serviceprovider beschikt over jouw adres. Ik heb mij laten vertellen dat Internet zou gebouwd is, dat bij
een nucliaire aanval   de verbinding nog werkt. Het feit dat hij zich beroept op controle van het systeem door Merkel is op sommige sites Neo-nazi's en er wordt werledwijd gecontroleerd op Al-Queda bijvoorbeeld. Het is weer een blá blá verhaal dat veel stof doet opwaaien en meer publiciteit oplevert maar niet ten gunste van zijn zienswijze.

Tess heeft er melding van gemaakt , ook ik lees frequent het forum en zag het bericht verschijnen en dacht zou Cabello slcachtoffer zijn geworden, een paar meldingen verder meldde zich iemand die er op attent maakte dat de nickname gekloond moest zijn want het was bericht nr 2 en forist publiceerde zelf ook nog op de site zonder te weten van dit bericht. Helaas op de forumpagina werd er bijna niet gereageerd op mijn berichtje het is niet iets waar men zich op Venezuela  forum over uitlaat.

Het is voor mij een manier om de visie op gebeurtenissen in het land te evalueren, door de commentaren van de bewoners nu en
ex-bewoners.

Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Ik ben het met je eens dat ze niet voor 100% het internet kunnen afsluiten. We zien ook nog steeds blogs met nieuws uit Cuba.
Generación Y van Yoani Sanchez komt ook bijna dagelijks met nieuws. Ze gaat of ze laat iemand gaan naar de Hotels welke internationaal internet hebben en het bericht wordt verzonden.

Maar als de natte ultieme droom van Chavez uitkomt over het internet, dan zal het een grote verandering ondergaan. Er kan tegenwoordig enorm goed gefilterd worden.

Inderdaad haken veel forum leden af of worden de ¨comments¨ minder op forums en blogs. Vooral als de provider in Venezuela zit.
Gelukkig hoef ik me hierover geen zorgen te maken. Het blog staat geregistreerd in Amerika dus voor mijn lezers een zorg minder.

Ik las ook het forum op ND en verschillende berichten kwamen altijd al vreemd over. Ik had daar al eens iets over geschreven en dat je niet alles klakkeloos kan aannemen met wat er daar op het forum geschreven werd. Maar het was ook aardig om te lezen hoe de situatie was en hoe de forum leden daar mee omgingen. Als de ND sluit zal dat voor vele een gemis zijn.

Ik nam uitsluiten berichten van de ND die gekopieerd waren uit andere bladen en dan geplaatst werden door journalisten of de redactie.
En dit doe ik ook met noticias24. Het zijn verzamelkranten van nieuws. Het scheelt enorm veel gezoek in allerlei kranten, welke ik ook lees.

Dat aanhalen van Duitsland met internet beperking is gewoon kolder van Chavez. Een teken dat er dode hersencellen zitten onder zijn schedeldak. Duitsland heeft gewoon verboden dat er geen Nazi berichten mogen verschijnen op internet. Daar heeft denk ik iedereen vrede mee.

Groet
alpha

Adria zei

Hoe kan het dan dat ik vandaag drie berichten in mijn reader ontving met de boodschap dat Chavez internetcensuur ontkent?

Alpha zei

Hahaha Adria,

Geen idee, waren de berichten van 2010 of van het jaar 2000?

Ik heb toch echt de artikelen erbij gelinkt en zelfs ééntje van Reuter

groet
Alpha

Blogarchief