Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 maart 2010

Chavez komt met cijfers over het gebruik van de elektriciteit

Wat een vertoning zeg!!

Chavez kwam met procenten besparing in de elektriciteit van zowel de burger als van de regering en van bedrijven. De één verbruikte ineens stukken minder en dan begon opperseal te klappen en de onderdanige sealtjes aan de tafel klapte dan mee.
Bij degene die ineens veel meer verbruikte zei hij dat het misschien verkeerd gemeten is of dat het sabotage was. Bij het woord sabotage kreeg Chavez het idee dat het woord sabotage wel eens een briljante opmerking was en breidde er nog wat over door en haalde het woord sabotage steeds vaker aan.
Aan de tafel zaten wat bekende en onbekende figuren maar ze begonnen te glimmen en te lachen als hun district een bezuiniging hadden behaald en begonnen dan spontaan in de handjes te klappen. Ik kan maar één ding zeggen wat een domme idioten. Een fabriek die zomaar ineens 50% bespaart op het energie verbruik die produceert niets meer. Straks lekker in de winkel klappen als je je product wilt kopen en het is er niet!
En Chavez ging maar door met allerlei procenten op te noemen, het leek meer op een soort Bingo spel met geen end eraan en geen prijs.
Er werd ook nog door het opper sealtje gezegd dat de stekker eruit moest bij een constante herhaling van meer gebruik. Ook was er een restaurant die ineens 200% meer verbruikte?

Nu lijkt het me voor de regering niet moeilijk om te bezuinigen in de elektriciteit, zeker niet voor het kantoor personeel van het regime. Ze deden al niets en nu met de rantsoenering werken ze al 4 uur korter en de rest van de dag mogen ze thuis blijven. Geen mens heeft in de gaten of ze nu wel of niet werken, verschil is er niet.
Ik miste alleen de procenten die Chavez verbruikt heeft. Twee keer een geheel stadion vol op in het donker gebruiken moet toch aardig in het verbruik tellen.

Natuurlijk hebben we een clip van de man als hij zijn nieuwe Bingo spel ten gehore brengt. De bingo kaarten die hij in zijn hand heeft zijn groot, het kan ook gespeeld worden door slechtzienden.


Ook het bewijs dat we best wel kunnen tornen aan een juiste berekening van het verbruikte energie is aanwezig. Het rekenen van de rode gladiatoren stel echt niet veel voor.
Bij mijn weten is 37% en 67% nog altijd 104%. Bij corpoelec tellen ze echter anders.
Wat een rode klunzen zijn het toch!


Groet
Alpha

4 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,

Zouden ze aan hoofdrekenen doen of gebruiken ze een bolivariaans gefabriceerde rekenmachine? Vermeigvuldigen kwam in de min uit optellen in de plus, met dit cijferwerk van de overheidsfunctionarissen komen de gepubliceerde cijfers over werkeloosheid en bevoorrading voedsel en medicamenten in een heel ander daglicht te staan. Logisch dat er banken in de problemen kwamen.
Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Chavez wilde af van de kapitalistische rekenmethode. zo had hij ook in een dag het GDP of de stagflatie opgelost.
Dus ik vermoed dat het socialistische rekenmethode is. als er iets tekort is maak je er een plusje van is het teveel dan is het meegenomen. Klopt het niet dan maak je het kloppend.
Eigenlijk is het allemaal heel simpel, gaat je verstand niet verder dan de inhoud van een fruitvliegje dan zorg je gewoon dat iedereen het verkeerd heeft en kom je met een nieuw systeem. Dat geen mens het dan nog snapt maakt niet uit. Als dictator kent je recht geen grenzen. *DONT_KNOW*

Zoiets denk ik dan maar. Het gebeurd zo vaak dat er wereldblunders gemaakt worden en geen mens hoor je erover.

Dus jouw voorbeeld klopt ook als een bus.
De banken zitten niet in de problemen, het zijn alleen de cijferstjes maar, maar die kan je veranderen!!


Het is gewoon in en intriest dat dit allemaal kan en dat het volk voorgelogen wordt. de werkeloosheid was deze niet volgens het regime gedaald? Of ben ik in de war met de armoede.

groet
Alpha

Kepler zei

Ach, jullie hebben het niet begrepen. Ze gebruiken een andere talstelsel!
Zoals  10000 is niet 1000 in het decimale talstelsel maar 32.
Hier spreken ze niet over procent maar prochavez.
:-P

Anonymous zei

Hallo alpha

Net weer terug in nederland na 3 weken in venezuela te zijn geweest,een van de meeat rijke landen ter wereld wat grondstoffen betreft maar daar houd het verder dan ook mee op ,kon namelijk niet echt zien dat de opbrengsten van de olie naar het volk gaan,behalve dat chaves her en der eigendommen onteigend en en andermans eigendom weg geeft aan zijn handje klappers en ja knikkers, in de llanos liggen de koeien nu dood op de velden van de door chavistas gerunde finca's.
Even over de energie,overal behalve caracas zijn nu blacouts van zo'n 3 uur, en vaak gaat er bij het bijschakelen iets mis zodat dit makkelijk 8 uur word ,klein finca's in de llanos bij barrinas met slechts 3 spaarlampjes en een vriezer/koeler zijn de klos terwijl het optrekje van chaves in barrinas ruim verlicht blijft ,incl die van zijn broerjes.
Nu kennen de venezuelanen niet echt de betekenis van het woord onderhoud ,en preventief al in het geheel niet, dit in combinatie met chavista's als leiding gevende functies,die in het geheel geen kennis van zaken hebben, behalve dan het incasseren van een riant salaris en het weg geven van baantjes aan familieleden die ook geen kennis van zaken hebben en daar bovenop dan nog de droogte.
dit alles bijelkaar is een rampzalig senario en het verbaast me dat er dan nog electriciteit is .
En natuurlijk geeft chaves in een media capange aan iedereen en alles de schuld van dit probleem behalve aan zich zelf.
Maar volgens de capanges gaat alles voor de wind in venezuela nieuwe centrales worden in 3 maanden ontworpen gebouwd en opgeleverd ,de wonderen zijn de wereld niet uit als ja alles moet geloven ,en triest genoeg gelooft een groot aantal mensen dit.
in gesprek met een taxi chaufeur,dat caracas een van de gewelddadigste steden ter wereld is,was maar een leugen om chaves in het buitenland zwart te maken.
Zo maar een krante artiekeltje uit barinas op een willekeurig dag , 2 jarig kind ontvoerd voor een losgeld van 2000 BSf.
winkel eigenaar beroofd en doodgeschoten.en ga zomaar door
alfa ,ik kan zo nog wel een poosje doorgaan,oh ja in margarita lopen de kinderen nu bedeled door de straaten.
Misschien heeft het nadeel van de energie tekorten wel het voordeel dat men massaal in opstand komt, een schrale hoop,maar toch

Goeten Eric

Blogarchief