Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 maart 2010

Chavez steunde moordplan op Uribe, Santos en Pastrana

Hoe lang duurt het nog voordat Venezuela door toedoen van dictator H. Chavez op de lijst wordt geplaatst van landen die het terrorisme steunen?
Op 1 maart werd het bekend dat Chavez een moordplan steunde om Uribe president van Colombia, Santos kandidaat nieuwe president Colombia en de oud president Pastrana van Colombia om te brengen.
De Spaanse justitie met onderzoeksrechter Eloy Velasco verklaarde op maandag 1 maart dat er 6 ETA leden en zeven marxistische FARC terroristen aangeklaagd zijn voor het beramen van een moordaanslag. De aanslag zou uitgevoerd worden tijdens een bezoek van Uribe aan Spanje. Pastrana woont in Spanje en was ook een doelwit.
De link tussen de samenwerking van de FARC en Chavez was snel gelegd. Vanaf 1999 het moment dat Chavez zijn taken als president van Venezuela waar ging nemen, werd de vrouw van Eta lid Arturo Cubillas Fantán opgenomen in de regering.
Volgens onderzoeksrechter Velasco kreeg Cubillas zelfs een baan aangeboden als directeur in 2005 van het kantoor management and services van het ministerie van agricultuur and land van Venezuela. Cubillas was ook verantwoordelijk voor de ETA in America vanaf 1999 en coördineerde de relaties met de FARC.

Cubillas regelde ook een ontmoeting met FARC leider Raul Reyes en een leider van de ETA. Welke ETA kopstuk dat was werd niet vrijgegeven. Ook deze gegevens zijn terug te vinden op de bekende computers van Raul Reyes, welke omkwam bij een aanval van de soldaten van Colombia op 1 maart 2008 op een FARC kamp.

Natuurlijk kwam er een reactie van Zapatero, premier van Spanje en die wilde wel eens haarfijn weten van Chavez wat er van waar is.

Een eerste reactie van Chavez was dat hij niet de FARC en niet de ETA of het terrorisme supportert. (Hier kom ik straks op terug) En kwam met allerlei domme voorbeelden op de proppen. Dom kan ik eigenlijk niet zeggen, Chavez bouwde een lachwekkend verhaal op gezegd is door de oppositie dat er cellen zijn van de Hezbollah of dat Osama Bin Laden in Venezuela is en dat er gewerkt wordt aan een atoombom.
In feite nam hij de druk van de ketel, want er nog niemand geweest die heeft gezegd dat Bin Laden ¨in Persoon¨ of dat er atoomwapens zijn in Venezuela. Wel is het al aangetoond, wat Chavez hardnekkig ontkent, dat er cellen zijn van terroristen in Venezuela.
En Chavez nam nog meer druk weg van het onderwerp door terug te vallen op zijn stokpaardje dat het koloniale ideeën zijn. En natuurlijk gaf Chavez aan dat Spanje nu ook samenzweert met Amerika.
En voor hem was hiermee de kous afgedaan.

Nu kwam er toch wel iets druk vanuit Spanje en Colombia vandaan en van oud president Pastrana.
Het antwoord van Chavez was zelfs nog botter, door te zeggen ¨Ik hoef niet iedereen antwoord te geven!¨ Tja... wie is iedereen, ik denk dat Uribe, Santos en Pastrana en Zapatero niet onder iedereen valt.
Alleen al de manier waarop Chavez reageert voorspelt niet veel goeds. En echte president zou gewoon zeggen; ¨Ik geef jullie alle gelegenheid om alles te onderzoeken want ik heb niets te verbergen.

Het is gewoon een leugen dat Chavez zegt dat hij terroristen niet helpt. Laten we even de FARC nemen en ik geef maar even een klein voorbeeldje in de form van een clip. We zien daar Chacin o.a. voormalig minister van justitie die de FARC handenschuddend na een soort ¨proviandbevoorrading¨ in de jungle uitgeleide doet. Er is een school genoemd naar Marulanda in Venezuela, er werd een minuut stilte gehouden na de dood van FARC Commandant Raul Reyes. Er werd een standbeeld geplaatst van Che en van Marulanda etc... etc...
Ik kan van dit alles wel een foto neerzetten of clips gaan opzoeken, maar dat heeft geen zin.
Één voorbeeld is meer dan genoeg.
Clip Chacin


En dan is er nog een laatste rapport van Amerika, welke schrijft dat Venezolaanse veiligheidstroepen directe assistentie verlenen aan de Colombiaanse guerrilla´s.
Nu is dit niet zo bijzonder want dat schreef ik al in 2007, wat wel anders is mogen duidelijk zijn, het staat nu zwart op wit in een officieel rapport van de Amerikanen.

En laten we niet vergeten de kans zit er in nu meer dan ooit dat Chavez zich eens moet verantwoorden in Den Haag. en om het af te maken, ook door oud president van Venezuela wordt Chavez aangeklaagd vanwege een moordaanslag in 1992 met de mislukte boedige coup van Chavez. Carlos Andrés Pérez heeft Chavez aangeklaagd.

Groet
Alpha

2 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,

Er zullen nog meer aantijgingen komen over zijn medewerking aan de FARC , ETA en HAMAS er zijn al meldingen van mensen die nu pas hun mond durven opendoen en met nog meer bewijzen komen. Natuurlijk voelt hij zich niet verplicht om opheldering te geven en Maduro mag alles ontkennem zoals gebruikelijk daarvoor heb je de opperstalmeester in het circus. Aan de andere kant Spanje heeft lang ontkent dat Chavez de Farc steunde en bleef rustig doorgaan met het leveren van technologie voor de patrouillle boten en de rest. Vergeet even niet dat ook door Spanje financiele steun aan Venezuela is gegeven.  De bijdrage van de bank aan zijn campagne o.a. maar ook kort geleden heeft Spanje Venezuela en Cuba nog aardig gedoneerd Handel stinkt niet, terwijl Eta leden zich schuil houden in het land en niet uitgeleverd worden.
HOE REAGEREN DE SPANJAARDEN HIEROP?

groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Met wat ik hier hoor op het nieuws in spanje, dan komt Zapatero er niet echt geweldig van af. Nu moet hij wel zijn spieren tonen anders is het afgelopen met hem. Spanje heeft wel laten weten dat het misschien de bertrekkingen moet herzien met Venezuela. Nu is dat natuurlijk geen groot wonder, dit kan elk kind zien aankomen. Voorlopig wordt er hier aardig gebekvecht en wordt het verleden van Zapatero en de ETA opgetrommeld. Zelfs de aanslag in Madrid komt weer tot sprake en dat het geen aanslag is geweest van de moslims, maar van de ETA. En dat de ETA Zapatero heeft geholpen om premier te worden
Gelukkig ken jij Spaans en ik heb hier een clip die je maar even moet bekijken. Ik denk wel dat ze die clip vandaag of morgen van het internet halen.
Het gaat over de aanslag in Madrid, het zijn beelden van de explosie met wat extra uitleg. ( http://www.youtube.com/watch?v=uIN7bz15Z-4 ) en dat de politie en de regering dingen verzwijgd, arme zapatero!!

Overigens zijn de banken hier bijna failliet en er wordt zelfs gezegd dat santander te veel geld aan Chavez heeft gegeven??
Vandaag of morgen wordt er hier gewoon een beerput opengetrokken. De werkeloosheid is al opgelopen tot 30% dankzij Zapatero.
Spanje gaat als ze niet oppassen gewoon griekenland achterna.


groet
Alpha

Blogarchief