Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 18 maart 2010

De beste ziekenhuizen in Latijns Amerika

De laatste dagen staan de kranten vol met cijfers. Elke krant komt wel met een grafiek of met cijfers. Vermoedelijk aangestoken door de grafieken over de Guri dam met veel water geen water, droge periodes en natte periodes. Aangevuld met de kosten van voedselmanden, aantal demonstraties per jaar, moorden en ga zo maar door.

En nu een prachtig overzicht van de beste Ziekenhuizen in Latijns Amerika.

Volgens Chavez zijn er opmerkelijke prestaties verricht omtrent de gezondheidszorg in Venezuela.
Minder doden onder de nieuw geborene en een betere behandeling dan vroeger. Allerlei missies kwamen er, om er een paar te noemen, Missie Milagro met de oogoperaties, mobiele hulpposten en natuurlijk Barrio Adentro. De missie Milagro is van deze drie voorbeelden de enigste die in het begin een redelijk succes had. Het is ook de enigste missie van alle andere missies het best gelukt. Dat is op zich niet zo moeilijk als al die andere missies gewoon faliekant mislukt zijn.
Chavez heeft in elf jaar nog geen presterend ziekenhuis neer kunnen zetten, wat zeg ik er is er niet één gebouwd. Alleen een klein cardiologisch centrum voor kinderen is er neergezet.
De clip is een ander kinderziekenhuis.

Ook de privé sector heeft onder Chavez niets bijgebouwd. Chavez begon vrij snel om de privé ziekenhuizen aan te pakken en in 2006 wilde hij ze zelfs nationaliseren. De angst bij de investeerders zat er dus in.
Dat de klad er aardig inzit in de gezondheidszorg is gewoon bekend. Ook de 30.000 hulpverpleegsters uit Cuba met op papier dat ze dokter zijn kan er niets aan veranderen. De meeste zijn trouwens al lang gevlucht, het land uit of ze doen iets anders.
De kwaliteit van de staatsziekenhuizen is gewoon ronduit belabberd, geen dokters, geen medicijnen, geen apparatuur. Het is of je een kelder inloopt zonder licht. Zelfs een dronken hitsige op hol geslagen olifant kan geen schade aanrichten in een staatsziekenhuis.










Maar........ door deze toestanden is de kwaliteit ook achteruit gegaan van de privé klinieken.
De enorme toeloop van patiënten was hier debet aan. En zoals gezegd er werd niets bijgebouwd, wat we wel op het conto kunnen schrijven van H. Chavez met zijn eeuwigdurende en herhalende bedreigingen tegen alles wat ¨Privé¨ is. Ook zijn beloftes om op een socialistische manier de gezondheidszorg te verbeteren is na 11 jaar nog steeds een belofte.

In de opening had ik al geschreven dat er een prachtig overzicht is van de beste 20 ziekenhuizen in Latijns Amerika.
De verrassing is wel dat er één klein ziekenhuisje van Venezuela nog net in de lijst voorkomt.
Het is al jaren het beste privé kliniek in Caracas en heet Policlinica Metropolitana. Het heeft maar 136 bedden en staat op plek 18. Hallo.... maar 136 bedden!! En dat in een land met 27 miljoen inwoners die recht hebben en net zo veel recht hebben als Chavez op een professionele en goede verzorging. Wat is er gebeurd met al die miljarden aan olie inkomsten!
Zo ver is Venezuela dus gezakt in klinieken en ziekenhuizen. Vroeger kwamen ze vanuit andere landen om goed en goedkoop en met service behandelt te worden. Zelfs uit Colombia kwamen de patiënten. Ik heb nu Colombia genoemd, Colombia staat met 5 ziekenhuizen in de top 20 de hoogst genoteerde is Hospital Pablo Tobón Uribe op nummer 6. Dat zal Chavez zeker niet leuk vinden die naam ¨Uribe¨.

Brazilie staat op plek nummer 1 en staat in totaal 5 keer in de top 20. Er is zelfs een ziekenhuis in Brazilie welke op de derde plek staat en maar liefst 2.177 bedden heeft.

Ook Chili doet het goed in de ranglijst ze nemen de nummer 2 plek in en staan 3 keer in de lijst en met 1.146 bedden voor dit land doen ze het goed. Er is geen land te vinden welke op de lijst staat die het slechter doet dan Venezuela. Uruguay en Costa Rica doen het ook beter dan Venezuela. Natuurlijk zijn er landen bij die er niet op staan en het dus slechter doen dan Venezuela. Ehhh..... slechter... ja het kan dus nog slechter! Maar dat is niet het punt, je moet je nooit vergelijken met landen die uit de ALBA ruif plukken waar Venezuela miljarden in de pot stopt om de ALBA staande te houden.
Het punt is dat een ontzettend rijk Venezuela niets presteert onder Chavez. Een president moet omhoog kijken en zorgen dat het land onder zijn hoede beter gaat presteren.
Een prestatie naar beneden is geen prestatie en Venezuela zakt nu ook weg met de Privé klinieken, dankzij Chavez.

Dit is de website met de 20 beste ziekenhuizen van Latijns Amerika
.

Groet
Alpha

2 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Makkelijker om op jou te reageren als op Daniel, dat de suggestie wordt gewekt dat er minder kinder (baby) sterfte is in cijfers klopt, maar als je ziet dat het aantal doden onder zwangeren toeneemt en of bij de geboorte
van een baby is andere taal.  Om de lijst met ziekenhuizen komen een aantal universiteits ziekenhuizen voor zij deze er nier in Venezuela en zo ja zijn deze ook gratis? Hier zijn minder privé ziekenhuizen, in Latijns Amerika zijn er privé ziekenhuizen en klinieken, die veelal plastische behandelingen bieden waar veel gebruik van gemaakt wordt. Hier is ziekehuis opname een noodzakelijke gebeurtenis.

Dat propagana een grote rol speelt is duidelijk, deze week nog een lange discussie gehad met een Nederlander
die ook Cuba roemt om het feit dat de medische zorg daar zo goed is en er geen analfabeten zijn, dat ze geen vrijheid hebben is een nadeel volgens hem, maar Cuba is niet meer het bordeel van Amerika.
Hij was niet op andere gedachten te brengen, er is ook geen honger.
Hij heeft totaal geen idee hoe een cubaans ziekenhuis eruit ziet voor de inwoners en de apotheek bijna geen
medicijnen heeft, gelijk in Venezuela. Het was goed om te zien dat Colombia wel op de lijst voorkwam met
een universitair en 2 privé ziekenhuizen. Hoe is de tandarts voorziening eigenlijk geregeld ik zie veel ouderen
met anderhalve tand door het leven gaan en ook ministers met slechte gebitten.

Groetjes

Alpha zei

Hoi Claco,

Over de tandartsen, ik ging naar mijn buurman die tandarts was in Valencia en de man had zo´n beetje de gehele buurt als client.

Ik weet van andere Venezolanen dat de tandarsten niet vrij zijn, of.... je moet via de ambulatorio doorgestuurd worden naar het ziekenhuis, dan is het gratis. De kwaliteit van de bejandeling ligt ook aan de apparatuur en wat ze gebruiken. Je kan nog zo deskundig zijn als je de spullen niet hebt dan houdt het op. Van een kennis die overigens een geweldig mooi wit gebit heeft was het overigens een shock toen ze naar mijn buurman ging. De tandarts die ze had constateerde geen gaatjes en mijn tandarts vond er gewoon 4 bij haar. Een ieder zal wel een eigen verhaal klaar hebben over de tandartsen. Voor mij persoonlijk zou ik nooit naar het ziekenhuis gaan in Venezuela. Heb je die apparatuur wel eens gezien en hoe vies het is daar!!
Dan maar een touwtje om mijn kies en de deur dichtgooien.

Groet
Alpha

Blogarchief