Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 18 maart 2010

Een link naar drie uitstekende artikelen (Spaans)

Deze blogpost is een verwijzing naar drie artikelen van een blogger. Het is ook de eerste keer dat ik dit doe, maar maak voor deze artikelen die deze blogger geschreven heeft een uitzondering.

Ik kreeg deze tip overigens van een lezer van mijn blog (Really Hot Tip)

Ik kende hem niet en hij schrijft pas sinds 2009 en ik was werkelijk verrast over de inhoud van zijn artikelen. Het is alleen jammer dat hij niet wat meer schrijft.

Ik heb drie artikelen van hem eruit gehaald.
Twee gaan over de economie van Latijns Amerika. Hij belicht Peru, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Argentinië en Venezuela. Nu niet denken dat is moeilijk een economische post, de man schrijft uiterst verklarend, zonder te vervallen in alleen maar cijfers.
De vergelijking die de blogger op papier zet over deze landen met eenvoudige grafieken en welk land het best presteert is geweldig. Helaas niet zo geweldig voor Venezuela.
Er is maar één conclusie mogelijk en dat is dat Venezuela gewoon een decade verspilt heeft met Chavez als president. Ook 2010 wordt voor Venezuela een ramp jaar, nu had ik dat ook voorspeld, maar met de gegevens die deze blogger geeft, wordt het vet onderstreept.
Ook dat Venezuela het enige land blijft die in een crisis blijft zitten, terwijl de overige landen uit de crisis komen. Dan denk ik weer terug aan de woorden van Chavez dat Venezuela beschermd word door het socialisme en dat de crisis Venezuela niet zou treffen.
Het GDP van Venezuela volgens de cijfers die hij hanteert (overigens officiële cijfers) kan voor 2010 wel eens min 9 zijn!!!! Ongekend hoog!!

En een goede post over de Guri, de elektriciteit en de economische gevolgen en de gevolgen voor de Venezolaan.

Voor de niet Spaanstalige alleen maar één aanbeveling lees het via een vertaler online. Je zal er geen spijt van hebben.

Artikel 1. Latijns Amerika. de lessen van de crisis (1 van 2)
Artikel 2 Latijns Amerika. de lessen van de crisis (2 van 2)
artikel 3 Venezuela. 13 meter van de chaos en de economische ineenstorting (Elektriciteit, Guri)

Groet
Alpha

3 reacties:

Peter zei

Beste Alpha,

De huidige staat van het bassin van Guri is hier goed te zien:

http://www.flickr.com/photos/globovision/sets/72157623550171790/comments/#comment72157623525497591

Dit ziet er niet echt goed uit. Goede artikellen.

mvg
Peter

Alpha zei

Hoi Peter,

Het ziet er inderdaad niet echt jofel uit. Toevallig las ik vandaag een artikel in el Universal over de mijnbouw in dat gebied en we praten nu over de grootte van Belgie en Nederland tesamen.
Door deze mijnbouw zijn ook de waterwegen verstoord. De vorige regeringen voor Chavez hadden het gebied als natuurmonument verklaard. Chavez heeft toestemming gegeven in 2004 voor mijnbouw en andere activiteiten. Hij heeft zelfs met de indianen die in dat gebied wonen problemen gekregen. Hij noemde ze opstandig en daarmee was de zaak afgedaan. Ook het leveren van stroom aan Brazilie, Manaus heeft geen goed gedaan. We komen er weer op terug dat geen onderhoud, geen investeringen en nu ook nog verkeerde beslissingen voor het gebied enorm debet is aan de watervoorraad. El Niño neemt al af en is niet eens enorm geweest.

groet
Alpha

Alpha zei

Oja dat vergeet ik nog even Peter.

De artikelen zijn echt goed. Ik weet voor bijna 100% zeker dat de Venezolaan niet weet wat er boven zijn hoofd hangt.
2010 is al desastreus, maar wordt nog erger. En ik denk dat het niet stopt in 2011.

Ik las de artikelen in één adem uit. Echt goede artikelen.

groet
Alpha

Blogarchief