Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 25 maart 2010

Globovision president en eigenaar Guillermo Zuloaga gearresteerd (reactie Insulza OAS secretaris) + kleine update foto´s vrijlating Zuloaga

Beter laat dan nooit als Chavez liefhebber Insulza een soort gewetens probleem onderkent.

Lees hier de arrestatie van Guillermo Zuloaga eigenaar van Globovision op dit blog met clip van de arrestatie op het vliegveld in Punto Fijo.

OAS secretaris Jose Miguel Inzulsa roept de Venezolaanse autoriteiten op om Zuloaga vrij te laten.
Insulza zegt bezorgt te zijn om de nationale en internationale politieke complicaties met de nieuwe situatie. Hiermee bedoelt Insulza de arrestatie van Zuloaga. Natuurlijk gaat dit herrie geven, daar kan het regime van Venezuela op rekenen.

Denk aan demonstraties in de straten van Caracas. Denk aan het IACHR rapport waar Venezuela al beschuldigd werd van het erkennen van de mensen rechten en de vrij mening. Nu is de eigenaar van Globovision opgepakt. De enigste TV zender die het nieuws ongezouten brengt over wat er gebeurd in Venezuela. De kranten in de gehele wereld zullen vallen over Chavez en Venezuela. Neem de ETA en de FARC problemen met de voorbereidingen van de aanslagen op Uribe en Pastrana in Spanje.
Gisteren het nieuws dat oud gouverneur Paz van Zulia werd gearresteerd.
En nu dus Zuloaga als nieuwe politieke gevangene.
Ik neem aan dat de spanning onder de bevolking groeit. Nog geen contact gehad met Venezuela, is onmogelijk met opnieuw een stroomstoring in Valencia

De haast van Chavez en de vaart die hij achter de arrestatie´s zet is gewoon angstig.
Zou het misschien zo zijn dat Ramiro Valdes welke nog steeds in Venezuela zit, met Cubaanse methodes zijn repressie handboek klaar heeft voor Chavez! Het is stil rond deze moordenaar uit Cuba. Maar hij zal niet voor niets in Venezuela zitten!!

Ik vraag me ook af hoe de oppositie nu thuis zit. En hoe de eigenaar van RCTV zich voelt.
We mogen toch aannemen dat ook bij hun een soort angstkriebel op komt zetten.

We blijven het nieuws volgen en ik zal hier de volgende updates op schrijven, zodra er belangrijk nieuws komt.

Update.

Zuloaga is weer vrij gelaten en ziet twee aanklachten tegen hem en hij mag het land niet verlaten.
Deze website foto´s van zijn vrijlating. Later meer...........

Groet
Alpha

2 reacties:

annette zei

En de EU zwijgt in alle talen. De sociaal-democraten, de christen democraten... alleen Hans van Baalen doet weer eens goed werk in deze regio.
Niemand veroordeelt Zapatero die als een idioot bezig is.
Ik wacht op de eerste tekenen van grote problemen tussen noord en zuid europa. Dus tussen de rijke landen en de olivebelt zoals FT het schetst. Landen zonder moraal, zonder geld, en alleen hand ophouders. Waarom nog langer de EU?

Alpha zei

Hoi Annette,

Dat die Zapatero een oliebol is, daar ben ik het voor 100% mee eens. Tjonge wat is die man dom.
Ik kan je wel vertellen dat Zapatero hier op het nieuws en in de kranten vrijwel elke dag half wordt gewurgd.
Vooral de opstelling van hem en zijn kabinet ten opzichte van Chavez is iedere dag nieuws. Chavez wordt elke dag als een halve gare afgeschilderd op de Tv en dan wordt Zapatero zijdelings even meegenomen.
Nu heeft Zapatero ook geen ballen verstand van economie en Spanje glijdt gewoon richting Griekenland.

Ik zit ook te wachten op een clash tuusen het noorden en het zuiden van Europa. Het gaat gewoon niet goed!

Je vraag ¨waarom nog langer de EU¨!  Als het zo doorgaat met de EU, dan krijg je vrij vlot een antwoord. Er zijn nu 4 landen die bijna bankroet zijn, zodra er eentje uit moet bijv. Griekenland dan klapt alles in elkaar. Spanje ziet het gevaar en geeft al 2 miljard euro aan Griekenland. Waar Zapatero het geld vandaan moet halen is alleen nog niet bekend. Maar ik denk dat Zapatero zolang mogelijk de zeepbel wil redden. Hij weet dat Spanje dan ook uit elkaar klapt als Griekenland valt.

Groet
Alpha

Blogarchief