Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 19 maart 2010

Huisvuil, zand en afval zullen ervoor zorgen dat er problemen komen met overstromingen.

Huisvuil, zand en afval zullen ervoor zorgen dat er problemen komen met overstromingen.
Ik ben misschien wat vooruitlopend op de tijd, maar ik tackel nu alvast iets wat straks gaat gebeuren. Geheid dat Chavez zal zeggen dat het de natuur is die je niet kan sturen, of misschien krijgt de CIA wel de schuld.

Het afval probleem.
In feite is het een terugkomend iets, maar de regering van Venezuela ziet het niet, begrijpt het niet of wil het niet begrijpen en zien.

Ik hoef de kenners van Venezuela niet te vertellen dat er ongelooflijk veel troep op straat ligt in Venezuela. Overal ligt wel een bergje met troep en de aantallen blikjes en glas van flesjes is met de beste wil ter wereld niet meer te tellen of zelfs maar in te schatten.

Het schoonhouden van een stad is voor het regime een onoplosbaar probleem, het lukt ze niet!
Het is net als de bestrijding van de misdaad ik heb al zo´n 15 plannen voorbij zien komen en met veel bombarie wordt zoiets gelanceerd en de misdaad stijgt.
Hetzelfde is met het huisvuil en ander soort troep. Tientallen plannen en schoonmaak acties waarbij dan ook nog met veel poeha de burgemeester met een stoffer en blik is te zien in de straten van Caracas en het resultaat..... na een paar dagen..... er ligt meer dan ooit!

Nu heeft rojo Jorge Rodriguez, burgemeester van Caracas een 5 maanden geleden geprobeerd zich te verdedigen tegenover de media. Rodriguez toont in deze clip dat het alleen een misplaatste media aanval is en dat hij zijn taak doet als burgemeester. Hij laat het verschil zien van twee straten (Foto) op dezelfde tijd op dezelfde dag, eentje afgeladen met huisvuil en eentje helemaal schoon. Maar hij vergeet dat beide straten behoren tot Libertador, waar hij burgemeester van is. Ook zegt hij in de clip dat het een chronisch probleem is en niet van de ene dag op de andere is ontstaan. Hoezo.... jezelf schoon babbelen!!Niet veel later verklaarde R. Rodriguez dat als het probleem van het huisvuil niet is opgelost in 2010 dat hij zijn ontslag indient. Ik zeg dan maar, schrijf je brief maar vast. Dat het probleem niet is opgelost staat ook in de krant van vandaag.

Gisteren kwam er een nieuw besluit van Rodriguez, het zoveelste besluit. Hij zegt in feite dat het probleem niet is opgelost met het huisvuil. (totaal iets anders dan wat we zagen in de clip)
Maar met het nieuwe besluit om de belasting te verhogen denkt Rodriguez het probleem te hebben opgelost. En hij geeft een snauw naar de bedrijven die het huisvuil moeten ophalen en dat deze het verzuimd hebben te doen. Hij zegt overigens niet wat de maatregelen zullen zijn tegen deze bedrijven. Op zich vreemd natuurlijk, of deden ze wel hun werk en babbelt hij zich eruit?

Nu is Rodriguez niet de enigste burgemeester of gouverneur in Venezuela die problemen het hoofd kan bieden. Het huisvuil en andere rotzooi is een probleem in geheel Venezuela.
Een clip van VTV in een wijk van de oppositie, kijk naar het afval, de clip is gemaakt op 24 februari 2010.

Note:
Nu is Rodriguez een vriendje van Chavez en hij kan doen en laten wat hij wil en krijgt geld genoeg. De oppositie krijgt gewoon niet het geld wat er nodig is van Chavez, welke het eerst aan Faria geeft ¨de akela van de burgemeesters¨. Speciaal ingesteld door Chavez om Ledezma als hoofd van de burgemeesters gewoon dwars te zitten.
Toch laat ik de clip zien, omdat het ook meespeelt dat het daar waar de oppositie zit een probleem is. In feite een dubbel probleem. En vechten tegen het regime en proberen om de wijken leefbaar te houden, met een beknopt budget.
Met deze ¨note¨ maak ik GEEN excuus voor de oppositie. Geef mij één foto waarop Chavez met een oppositie gouverneur of Burgemeester net zo loyaal staat als met Rodriguez en laten we zeggen over geheel 2008 en 2009. Het zijn gewoon feiten dat de oppositie dwars gezeten wordt.Nu is het zo dat het afval en het niet schoonhouden van de stad, de riolen verstopt raken. Ook wordt er geen onderhoud gepleegd aan de riolen en een investering is met het regime helemaal ondenkbaar. Er wordt geschat dat 70% van de riolen gewoon niet of nauwelijks functioneert.
Deels verstopt of gewoon kapot.

Gewoon even wat foto´s van de afgelopen periode bekijken? Klik op deze link en zie waar ik het over heb. Alleen maar bergen met afval en niet onderhouden van straten en huizen. Ik denk dat de foto´s (en het zijn wat foto´s) voor zichzelf spreken.

El Niño neemt momenteel al weer af en het regenseizoen staat voor de deur en begint zo rond half mei. Nu wordt er verwacht dat door het na-effect van El Niño de regenbuien vele malen heftiger zullen zijn. Let op regime... er worden overstromingen voorspelt door de niet functionerende riolen, welke gewoon verstopt zitten.
Volgens specialisten in de hydrologie zullen de regenbuien intens en constant zijn en zo rond de 500 milliliter per seconde bedragen.

Ik verwacht namelijk niet dat het regime iets gaat doen aan de afvoer van het oppervlakte water.
Dus we kunnen alleen maar duimen voor de inwoners van Venezuela dat er niet zoveel water gaat vallen in een kort tijdbestek wat wordt voorspelt.
Het zou opnieuw een ramp zijn voor de bevolking.

groet
Alpha

2 reacties:

Kepler zei

Ik kan me niet voorstellen wat chavistas zullen doen als ze eindelijk de macht verliezen, Alpha.
Bomben onder auto's stellen? Guerrilla?
De mensen kennen absoluut geen ethiek.

Alpha zei

Hoi Kepler,

Je bedoelt als er een nieuwe president komt, Dat versta ik onder als de chavista eindelijk de macht verliezen. Overigens denk ik dat als de NA verloren gaat voor Chavez dat er al problemen komen met de Chavista´s. Het zou best kunnen dat ze proberen mert intimidatie (crimineel geweld) zullen proberen om invloed uit te oefenen op de leden van de NA.

Andere president!
Het staat voor mij vast dat bepaalde chavista groepen het niet zullen tollereren.
De harde kern, laten we het zo maar even zeggen, zien hun bevoorrechte positie verloren gaan.
Onder de harde kern versta ik alle chavista´s die op één of andere wijze voordeel of gewin heeft, zoals corruptie, bescherming van justitie etc.. etc..
Ik verwacht wel geplande aanslagen en misschien zelfs pogingen tot een coup.
Het is niet zo dat als er een andere president komt dat alles direct anders is. Het zal echt een hele lange tijd onrustig en onstabiel zijn in Venezuela.
Het ligt ook aan het feit hoe hard en of hoe soft de nieuwe minister van justitie is.
Ik benijd de nieuwe president niet, het lijkt meer op het feit dat je je blote hand in een wespennest steekt.

11 jaar mismangement en steun aan bendes, corruptie, en drugs dat maak je niet ongedaan in één jaar.

Groet
Alpha

Blogarchief