Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 10 maart 2010

Internet in Venezuela en een vergelijk met de wereld

In de laatste comment van Claco in de blogpost van de ambassade wordt gerept over internet.
Nu wil het geval dat een collega blogger net een post had gemaakt over internet in de wereld.

Deze haalt de site van de BBC aan welke een pracht van een map heeft gemaakt over aansluitingen in elk land. En heeft aan de hand van de gegevens van de BBC een klein tabelletje gemaakt.
Het gaat niet over de kwaliteit, de snelheid, maar uitsluitend over de kwantiteit van de hoeveelheid aansluitingen in ieder land.

Eerst even de tabel die Daniel gemaakt heeft.


Zoals we zien heeft hij een vergelijking gemaakt in de jaren zoals deze ook te zien is op deze website van de BBC. Overigens een geweldige interactieve map, de moeite waar om even te bekijken en wat met een paneeltje te gaan schuiven.
Alleen heeft hij het iets duidelijker gemaakt door een paar landen bij elkaar te zetten.
We zien duidelijk dat in 1998 er geen verschil is tussen Venezuela, Colombia, Brazilië en Chili
In 2001 zien we dat Chili duidelijk afstand neemt. In 2004 bereikt Chili Europese niveaus, Brazilië vind ook de weg naar boven en Colombia en Venezuela maken maar een langzame progressie.
In 2008 zien we op de tabel dat op Venezuela na, de andere drie landen een gezonde ontwikkeling hebben, met aansluitingen op internet.

Venezuela blijft fors achter. Het is jammer dat Daniel Cuba er niet bij betrokken heeft. Op de website van de BBC zie je dat Cuba en Venezuela in 1998 ergens op hetzelfde kleurtje staan. En ondanks de enorme socialistische progressie die Cuba doormaakt en volgens Chavez al veel verder is dan Venezuela, blijft het ver achter op de niet socialistische landen. En de meester Valdés uit Cuba, onlangs toegevoegd aan het rijtje ondeskundige voor Venezuela, Valdés is onder andere de expert van het internet in Cuba.

Note: Nu heeft het huidige regime van Venezuela een soort opvretend ritueel, alles opgebruiken en als er nood aan de man is gaan we eens kijken wat er aan de hand is.
We zien dat met het voedsel, water, elektra, wegen, bruggen en noem maar op zelfs bij de PDVSA wordt er nog geteerd op wat voor 1999 was neergezet. Van onderhoud en investeringen heeft het regime nog nooit gehoord of is gewoon minimaal, behoudens de investeringen in militair speelgoed en om het socialisme te verspreiden.

Dat Venezuela dus ook achterblijft op het gebied van aansluitingen is dan ook te begrijpen. het regime heeft nooit gehoord van de opmerking dat de kosten voor de baten uitgaan.
Ook heb ik het vermoeden dat het niet snel gaat veranderen met de hoge Cadivi koers voor computers en andere elektronica. deze waren al duur en zullen alleen nog meer onbetaalbaar worden voor de Venezolaan.

Ik haalde aan dat het niet om de kwaliteit ging maar om het aantal aansluitingen met internet.
Ook denk ik dat we daar voor Venezuela onze vraagtekens bij kunnen zetten en is de kwaliteit van het internet in Venezuela gewoon bedroevend laag.
Het is gewoon bekend dat investeringen en onderhoud een onbekend fenomeen is in Venezuela.
CANTV werd als een gezond privé bedrijf overgenomen/genationaliseerd en vanaf dat moment is de service minder geworden. Ook is de G2 van cuba gewoon bezig om modules bij de provider uit te proberen om het internet te reguleren. (dit is nog niet toegegeven door het regime, dus nog niet te bewijzen, maar dat zal niet lang meer op zich wachten)

Deze gegevens zal er ook niet toeleiden dat er een inhaalslag kan worden gemaakt om op een korte tijd op Europees niveau te komen met het internetverkeer.

En laten we niet vergeten de deplorabele staat van het huishoudboekje van het regime.
Geld is er niet en de crisis in Venezuela kon wel eens jaren gaan duren.

Op deze site kan iedereen de snelheid controleren van de provider en zelfs wereldwijd meten.

Blogarchief