Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 12 maart 2010

Ontvoeringen in Venezuela is een ¨lucratieve en veilig¨ misdaad

Ik heb het al eens eerder genoemd dat de ontvoeringen in Venezuela net als elk andere criminele daad enorm is toegenomen.

Helaas wil het regime al jaren geen cijfers bekend maken van de criminele daden. We kunnen gewoon zeggen dat dit zelfs een criminele daad is als de regering geen echte cijfers bekend wil maken. Jammer genoeg is het wel te merken in het dagelijkse leven dat de misdaad nog steeds toeneemt.

Ik geef even de cijfers op van de regering en er is niet uit te komen wat er nu bedoelt wordt of hoe erg het gesteld is met de ontvoeringen. Aantallen veranderen en niet zo zuinig ook en dat volgens heuse officiële cijfers. Het rekenen bij de rojito´s is echt ongelooflijk.
Of gebruiken ze hiervoor een standaard berekening?

Volgens niet officiële cijfers worden er nu per dag 5 personen ontvoerd in Venezuela.
Wanneer we de cijfers nemen die doorgegeven zijn door het regime aan de NGO, dan zijn de cijfers niet zo hoog. Wel kunnen we aan de ¨officiële¨ cijfers zien hoe rap het aantal ontvoeringen stijgt.
Het aantal in Caracas van het jaar 2008 bedroeg 45 ontvoeringen. Het aantal verdriedubbelde in 2009 tot 136 ontvoeringen. In 2009 werd er in Venezuela volgens de NGO 518 ontvoeringen geregistreerd.
Het zal niet het regime van Venezuela zijn als ze later ¨officieel¨ doorgeven dat er 693 ontvoeringen waren in 2009 en de score voor 2010 ligt nu op 131 ontvoeringen. Dat er een gat zit van 175 ontvoeringen in 2009 is gewoon een teken dat er met een natte vinger een getal wordt doorgegeven (of niet?), of was de energie uit het rekenmachientje gelopen.
Het lijkt me vreemd dat je op 518 ontvoeringen zomaar 175 ontvoeringen weg kan laten!

Maar niets is vreemd in het rijk van de rojo´s.
Er zijn gewoon 4 expresontvoeringen en 1 ¨normale¨ontvoering per dag. En dan kom je op iets meer dan 1.800 ontvoeringen per jaar. Deze cijfers worden dus niet gegeven via de officiële weg.

Het is net als met de moorden er wordt gewoon even anders gerekend of beter gezegd weggelaten, want dat schaad de geweldige 21ste eeuwse Bolivariaanse revolutie.

Volgens de NGO waren er in 1999 60 ontvoeringen per jaar en werd het pas populair in 2000.
De kunst volgens de NGO werd afgekeken van de FARC en de ELN (guerrilla's van Colombia)

Wel is er volgens de NGO de meeste kans op een ontvoering van zondag t/m woensdag, wanneer er minder politie aanwezig is.

Minister van justitie, Taliban Tarek El Aissami bevestigd dat 20% van de politie gewoon een crimineel is. (volgens mij ligt het aantal hier ook vele malen hoger)
Het is aardig dat Tarek dit zegt en bevestigd, maar wat doet hij er aan als minister van justitie!

Volgens Mármol, die reageert op deze uitspraak van Tarek, zegt dat de politie agenten slecht betaald worden, een te lage opleiding hebben en dat ze snel verleid worden door criminelen doordat ze in één nacht meer kunnen verdienen dan in één jaar.
Daar zit wel iets in natuurlijk en ik kan het zelfs nog aanvullen ook voor die Mármol.
Het is gewoon veiliger voor de politie om met de gangsters te heulen dan er tegen in te gaan.
Buiten dat de familie van de agent bedreigd wordt door deze criminele lopen ze zelf ook het gevaar om omgelegd te worden.

Nu is het regime al 11 jaar bezig om de belofte waar te maken dat het veiliger moet worden in Venezuela en zelfs op papier kunnen ze niet zo hard liegen om dat te bewijzen!

Laat een berekening los op het percentage wat ze liegen (+/- 30%) met de ontvoeringen en trek dat eens door naar het aantal moorden dan klopt het redelijk met wat de onofficiële cijfers zeggen over het aantal moorden per jaar in Venezuela. (officieel even iets meer dan 16.046 onofficieel ruim 20.000)

Vraag is wel, of het onofficieel officieel is dat er gewoon 30% minder criminele cijfers worden gegeven?
En..... zou dit met meerdere zaken aan de hand zijn om met een marge van 30 procent de slechte zaken te verminderen en de goede te verhogen, het zou een hoop verklaren!

Ook vraag ik me af of de 30% gebruikt kan worden met het cijfer armoede wat is afgenomen, de inflatie voor dit jaar en de aanhang van Chavez.
Deze is volgens onderzoeksbureau Keller nog maar 30%. De mensen zijn Chavez meer dan zat en schijnen door te hebben dat hij alleen maar liegt.

Groet
Alpha

3 reacties:

Adria zei

Op deze link een aardig voorbeeld van ontvoering: http://sports.yahoo.com/mlb/news?slug=ap-padres-torrealba&prov=ap&type=lgns

Alpha zei

Hoi Adria,

Het is een goed voorbeeld dat als je succesvol bent dat de criminelen je familie weet te vinden.
Helaas is het nu zo ook dat de ontvoeringen zelfs in de barrios gebeurd. Ze rijden dan met de ontvoerde rond en gaan de familie leden af en deze moeten dan betalen. als ze niets afdragen dan wordt de ontvoerde geslagen.
Een andere variatie hierop is dat ze iemand ontvoeren en weer vrijlaten. Ze geven dan wel door dat ze geld willen zien anders word een ander familielid ontvoerd en dan vastgehouden tot er betaald is. Er zijn wel tien varianten op de express ontvoeringen.

Het is heel snel geld verdienen en zoals de politie momenteel werkt is gewoon een aanfluiting. En een ieder die denkt mij overkomt het niet is gewoon fout bezig met denken. Het maakt niet uit of je in een auto zit met de deuren op slot, als ze je willen hebben dan pakken ze je gewoon.

groet
Alpha

Roy zei

Ondanks dat mij nooit iets is overkomen in Venezuela (2004-2008), afgezien van oplichterij, is dit voor mij 1 van de belangrijkste redenen om dus NIET meer daar naartoe te gaan.
Het idee dat je daar als een blanke buitenlander met je dochtertje rondloopt maakt je gewoon echt tot een ideaal slachtoffer.. ze weten dat je in Europa woont en hier familie hebt die bereid is geld over te maken om de kleinkinderen terug te zien.. NO WAY dat ik mezelf en mn gezin in gevaar ga brengen op die manier.
Is gewoon eek kwestie van roekeloos gedrag, nalatigheid en bijna dood-door-schuld als ons daar iets zou overkomen, als men er tegen beterweten in toch naartoe zou gaan.
Voor mij mogen ze nu direct een negatief reisadvies uitgeven voor Venezuela + Isla margarita.
En reken maar dat als er vanaf november geen toeristen meer komen omdat Condor ermee stopt, dat je dan helemaal exclusief bent en een vehoogd risico gaat lopen om het slachtoffer te worden hiervan.
Over mn lijk dat ik in dat land nog een voet aan de grond ga zetten de komende jaren of toesta dat mn dochtertje er naartoe gaat.
Triest maar noodzakelijk.

Blogarchief