Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 23 maart 2010

Venezuela met opnieuw een nieuwe politieke gevangene

En Venezuela telt weer een politieke gevangene meer. Het gaat er echt op lijken dat dictator H. Chavez vaart maakt om zijn tegenstanders op te ruimen.

Gisteren werd Oswaldo Alvarez Paz (67 jaar) gearresteerd en opgesloten. De man zit op dit moment in el Helicoide in afwachting met wat er gebeuren gaat.
De advocaat van O. A. Paz vergezelde hem vanuit zijn huis waar hij werd gearresteerd. Ook zijn zoon was daar aanwezig. Website plus clip.

Oswaldo Alvarez Paz was de vroegere gouverneur van Zulia van 1983 - 1993. Ook heeft hij zich in 1993 opgegeven als aspirant voor het presidentschap van Venezuela.

Zijn arrestatie kwam niet geheel onverwacht. Er liep een onderzoek naar de man wegens samenzwering, valse informatie in de media en het oproepen tot het publiek van het overtreden van de wet. Dit zijn dus ook de drie aanklachten tegen Oswaldo Perez Paz.
Het werd hem uiterst kwalijk genomen dat op 8 maart in een programma van Globovision dat hij het aanhaalde dat Venezuela momenteel gezien wordt als een land waar de meeste drugs wordt getransporteerd.
Met een dictator-drugsbaron welke de naam H. Chavez draagt, is dat een ietwat onvoorzichtige uitdrukking geweest.
Overigens heeft Oswaldo Perez Paz niets, maar dan ook helemaal niets gezegd wat al eerder in allerlei kranten heeft gestaan en zelf op de staatstelevisie is uitgezonden. Hij heeft alleen aangehaald over de rapporten die verschenen zijn en over de gehele wereld zijn gelezen.
In feite zou Chavez het gerecht van Spanje moeten opsluiten en aanklagen in Den Haag over de beschuldigingen dat hij medewerking had verleend aan de Eta en Farc om Uribe te vermoorden. Er is nog geen aanklacht ingediend in Den Haag, dus we kunnen gewoon aannemen dat er iets is.
Ook is het voor mij zo dat als je niets te verbergen hebt, dat je elk onderzoek voorrang geeft en alle info geeft die er is. Maar dictator Chavez zegt gewoon, ik ben niemand uitleg verschuldigd.

Natuurlijk staat de oppositie op zijn achterste benen en eist dat O. P. Paz direct vrij moet komen.
Ik ben ook van mening dat het een enorme grote politieke blunder is, maar zo zijn er al meerdere gemaakt door het regime. Het is echt één van de meest gerespecteerde politieke figuren die er zijn in Venezuela. Ook is er sprake van een soort liefde en haat verhouding met allerlei stromingen onder de bevolking van Venezuela.

Minister van justitie Tarek el Aissami aka de taliban van geweld verzekerde dat het niet Chavez was die het besluit heeft genomen om O.P.Paz op te vervolgen en op te sluiten, maar dat deze kwam van het gerecht.
Natuurlijk...... dat valt ook niet te ontkennen. Chavez speelt het slim, hij geeft een order en het gerecht voert het uit. Het gerecht is Chavez, justitie is Chavez, het AN (Assemblee Nationaal) is Chavez. Dictator Chavez beveelt en onder de noemer van een onderzoek commissie, het hoge gerecht of wat dan ook, of wat iets beveelt is de man gedekt volgens Tarek.


Ik raak de tel denk ik kwijt met allerlei politieke gevangenen, maar ik dacht dat het nummertje 32 of 33 is van Venezuela.

Als het nummer 32 is dan denk ik dat Falcon nummer 33 wordt. Chavez noemt hem een verrader en de zeehondjes van het het regime zitten hem nu ook achter zijn vodde.

Op de manier waarop Chavez momenteel bezig is krijg ik een heel zwaar hoofd in de aankomende verkiezingen. De wijze van tellen is al veranderd, belangrijke oppositie wordt opgepakt, ik heb nu al fraude geconstateerd in de lijst van het CNE en beschreven op het blog, wat kunnen we nu nog meer verwachten.


Groet
Alpha


Het is echt hot nieuws dus er zijn berichten zat.

In het Engels de site van Daniel

In het Spaans de site van Alianzo met clips.

2 reacties:

claco zei

Hallo Alpha,
Hoe moet het nu verder er zijn geen gevangnissen genoeg als iedereen gearresteerd wordt, die gewoon aanhaalt wat gezegd, gedacht en gebleken is wereldwijd. Er is al gezegd dat Oswaldo Perez 30 jaar kan krijgen het lijkt wel of elke "overtreding"
in Venezolaans recht 30 jaar kost,  zie de advocate Alf.... ben even de juiste spelling kwijt, die de bankdirecteur niet vervolgde op de door het OM gestelde gronden.
In jouw pennevrucht komt het woord gerecht voor, bij mij kwam direct een beeld voor de geest van een hoofd op een zilveren schaal met een appel in zijn mond die werd rond gedragen om (af) geserveerd te worden, om een klein   oneffenheidje weg te werken hadden ze links boven een toefje puree aangebracht.
Geniet van dit culinaire hapje

Alpha zei

Hoi Claco,


Van een eerlijke rechtspraak is al jaren niets meer over. Moordenaars worden vrijgesproken of komen even voor de schijn in de pers als ze worden gevangen genomen en je ziet ze later gewoon weer op straat lopen of ze komen opnieuw in het nieuws. Daarentegen onschuldigen verdwijnen echt in het gevang.

Het is net hoe de pet staat van de rechter en als het de aandacht heeft van Chavez dan zien we direct straffen van dertig jaar verschijnen. We kunnen ook zeggen, zonder druk van Chavez komen ze vrij, met druk van Chavez wordt er 30 jaar uitgedeeld.

Het zegt al genoeg als een minister van justitie uitleg moet gaan geven in de pers dat het niet Chavez is die bevolen heeft op Paz te arresteren. Het gehele justitiële apparaat en de rechtspraak is volledig naar de filistijnen.

groet
Alpha

Blogarchief