Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 22 maart 2010

Vliegtuigje stort neer 6 doden

Vliegtuigje stort neer, 6 doden

Het is en blijft tragisch als er een vliegtuig neerstort. Een tijdje geleden hield ik het nog wel eens bij hoeveel er te vroeg landen in Venezuela, maar dan komt er bijna elke week een post over een vliegtuigje.
Dat ik deze keer weer iets schrijf over een vliegtuig ongeluk komt eigenlijk omdat er iets in het artikel staat wat ik ongelooflijk vind.
En bij mijn weten is dit ongeluk iets wat best voorkomen had kunnen worden.

Het is gebeurd tijdens de landing vlak bij het internationale vliegveld Antonio José de Sucre in de stad Cumana.
Door een sterke wind verloor de piloot de controle van het vliegtuig.

En dan dit... De piloot van het vliegtuig was Voljtech Oravzky Brand een veteraan van de tweede wereld oorlog welke experimentele vliegtuigen testte.

Dat het een buitenlander is, is geen probleem, maar wel zijn leeftijd.
Laten we eens aannemen dat de man op 20 jarige leeftijd piloot was in de tweede wereldoorlog. De oorlog eindigde voor de meeste landen in 1945. Het is nu 2010, de leeftijd van de piloot was dan ongeveer 85 jaar!
Nu zijn er enorme krasse bazen op die leeftijd, maar het lijkt mij iets te oud voor een piloot.
Nu ben ik niet op de hoogte van de regels van oudere piloten, maar wel van de corruptie in Venezuela. Ik vraag me dus ook af of de man ooit wel eens gekeurd is.
De keuringen van de vliegtuigen in Venezuela kennen we al, die zijn er bijna niet. Anders stortten er niet gemiddeld 47 vliegtuigen per jaar naar beneden.

Het ergste is dat er dus gewoon 6 doden zijn gevallen en ik durf te zeggen, dankzij de corruptie.


Groet
Alpha

Blogarchief